Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Jag har kämpat i elva år för det här"

Trotjänaren Daniel Tjernström fick avgöra guldfinalen. I sin 254:e seriematch med klubben gjorde han sitt första mål på tre säsonger. Tjernström är den stora hjälten efter triumfen i Göteborg.

- Jag har kämpat i elva år för det här. Så det var verkligen på tiden, säger han till FotbollDirekt.se mitt i guldyran.

Han kom till AIK 1999 - året efter klubbens senaste SM-guld. Daniel Tjernström har sedan fått kämpa länge för att själv få vara med om att vinna Sveriges högsta serie. 35-åringen har varit med på den långa resan som har gått via superettan och sedan upp igen. Med en knapp kvart kvar av guldmötet med IFK Göteborg och ställningen 1-1 byttes han in. Fem minuter senare hade Daniel Tjernström avgjort med sitt 2-1-mål.
- Jag fick en fantastik passning av Dulee Johnson innan målet, jag tvekade aldrig att dra till trots att det var dålig vinkel. När den satt kände jag att ”nu klarar vi av det här.”

- Om det är något lag som ska besegra Göteborg i deras egna borg så är det mästarna.

För bara några dagar sedan skrev Daniel Tjernström på ett nytt avtal med AIK. Annars kan man tycka att det borde varit perfekt att sätta punkt efter ett SM-guld.
- Jo, jag har också haft den tanken. Det perfekta slutet liksom. Samtidigt ska det bli kul att spela ett år till och få kvala till Champions League, menar Tjernström.   

Mats Jonsson - Daniel Bogefors

Publicerad 2009-11-01 kl 19:07
Annons
Annons
Annons