Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Jämfört med i fjol: Djurgården och Halmstad har rasat

FotbollDirekt.se har jämfört säsongens tabell med hur den såg vid samma tidpunkt i fjol. Kalmar FF toppar allsvenskan och är också det laget som förbättrat sig mest sett till poängutdelning.

+ 13 poäng: Kalmar FF FD-kommentar: Vid samma tidpunkt i fjol hade Kalmar FF precis vaknat upp efter 0-10-mardrömmen mot IFK Göteborg och Helsingborg. Den här säsongen har KFF sluppit en djupare svacka så här långt.

+ 8 poäng: Elfsborg FD-kommentar: Efter 18 omgångar förra säsongen toppade Elfsborg allsvenskan med 32 inspelade poäng. Nu är de uppe i 40 och skuggar Kalmar FF med en match mindre spelad. Magnus Haglunds manskap är så mycket mer stabila bakåt nu. Vid samma tidpunkt i fjol hade 19 bollar passerat målvakten Johan Wiland. Nu är den siffran fem.

+ 7 poäng: Helsingborg FD-kommentar: Helsingborg har de senaste säsongerna börjat skapa en tradition i att tappa många onödiga poäng mot bottenlag. På slutet har de fallit in i gamla synder, men har fortfarande mycket bättre poängutdelning i år.

+ 6 poäng: Hammarby FD-kommentar: 33 poäng hade förra året räckt till serieledning. Nu är Hammarby bara fyra på det och rejält distanserade av Kalmar och Elfsborg. Två extra lag i allsvenskan har inneburit att topplagen lyckats plocka fler poäng.

Trelleborgs FF
FD-kommentar: Laget började exakt lika svajigt som 2007. Sedan har tränarduon fått fart på skåningarna och visst kan man prata om en Tom Prahl-effekt nu. Dessutom är formen god och Trelleborg har för tillfället lagt bottenträsket bakom sig.

+ 5 poäng: Örebro SK FD-kommentar: Jag trodde inte alls på Örebro SK eller på tränaren Sixten Boströms prat om gladfotboll inför säsongen. Men närkingarna har verkligen lyckats efter sommaruppehållet. Förvärvet av Kim Olsen har betytt otroligt mycket. ÖSK kommer inte behöva kämpa om ett nytt kontrakt.

+ 3 poäng: IFK Göteborg FD-kommentar: Vid den här perioden förra året började blivande svenska mästarna att röra på sig och förlorade bara fyra poäng på de kommande åtta matcherna. Återstår att se om IFK klarar av att upprepa det.

Samma som i fjol: Gais FD-kommentar: Känslan är att Gais är mycket bättre i årets upplaga av allsvenskan. Kanske är det så, men poängmässigt är göteborgarna exakt lika starka som för ett år sedan. Skillnaden är att målskillnaden är bättre 2008.

- 2 poäng: AIK FD-kommentar: När allsvenskan gick på EM-uppehåll var AIK det lag som hade förbättrat sig mest i jämförelse med fjolåret. Nu ser det inte alls lika positivt ut. Samtidigt ska man komma ihåg att Rikard Norlings spelare var i kalasform förra sommaren.

- 3 poäng: Malmö FF FD-kommentar: Efter 18 omgångar förra året så krävde MFF-supportrarna Sören Åkebys avgång. Nu är det mycket lugnare, trots sämre poängutdelning, och många verkar acceptera en mellansäsong för storklubben.

- 8 poäng: Djurgården FD-kommentar: Efter en bedrövlig sommar är Djurgårdsfansen ordentligt stukade. Drömmen om att upprepa fjolårets fina resultat är borta. Poängmässigt syns en rejäl försämring.

Halmstads BK
FD-kommentar: Halmstads BK har stora chanser att förbättra sig i jämförelse med fjolåret. Hösten 2007 blev nämligen miserabel för HBK och hallänningarna borde inte falla igenom på samma sätt den här säsongen också.

- 9 poäng: Gefle IF FD-kommentar: Per Olsson tycker att Gefle är minst lika bra i år som i fjol. Men laget har blivit hårt straffat bakåt. Dessutom har de tappat sitt stabila spel hemma på Strömvallen där de brukar plocka de flesta poängen.

Ljungskile, Sundsvall och Norrköping spelade inte i allsvenskan 2007. Vissa lag har spelat 18 matcher och andra 19. Klubbarna har jämförts med motsvarande antal matcher i fjol.

Publicerad 2008-08-21 kl 12:44
Annons
Annons
Annons