POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Janne Andersson: ”Jag fick en liten tår i ögat”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emir Kujovic hyllade hjärtsjuke lagkamraten Alhaji Kamara i Norrköpings seger över Kalmar.
- Jag fick en liten tår i ögat, säger managern Janne Andersson.

Under försäsongen hittades ett medfött hjärtfel hos IFK Norrköpings anfallare Alhaji Kamara. Han missar åtminstone hela den här säsongen och kanske är det så att hela karriären är över.

När Peking under onsdagen spelade hemmapremiär i allsvenskan 2016 mot Kalmar FF valde landslagsanfallaren Emir Kujovic att bjuda på en fin gest för Kamara. När Kujovic nätade i den andra halvleken drog han av sig sin matchtröja och visade upp en t-shirt med nummer 17 och Alhaji Kamaras namn på.

- Den roligaste manifestationen i dag (läs under onsdagen) var för Alhaji Kamara. Den var helt underbar. Det är enda gången i hela min karriär som jag tycker att det har varit okej att ta ett gult kort. Emir har lovat att han inte ska ta fler i år. Det var fantastiskt för Alhaji, säger Norrköpings manager Janne Andersson.

Andersson är klar som ny förbundskapten för Sverige, vilket Fotbollskanalen kunde avslöja under onsdagen, men han menar att det bästa med dagen var just Kujovic gest.

- Den gladde mig. Det kom en liten tår i ögat, och det är den enda som kommit i dag. Det var fantastiskt att vara med ute på planen och känna det.

Emir Kujovic berättar själv om sin hyllning.

- Ingen visste om det. Jag fixade tröjan igår och jag tänkte att när jag gör mål så ska jag hylla Alhaji, för det är synd om honom. Det är det verkligen. Jag tänkte att jag ville göra något för honom under hans tyngsta period i livet, göra något för honom som är ganska enkelt för mig, säger Kujovic.

- Det kändes rätt att göra det. Jag gjorde det från hjärtat.

Har du pratat med honom efteråt?
- Ja, han är chockad och riktigt glad. Det var ju tanken, att han skulle bli glad och att det skulle värma.

Kujovic visade upp tröjan framför Norrköpings klacksektion och därefter började stora delar av arenan sjunga Alhaji Kamaras namn.

- Det var exakt det jag ville, att allihopa skulle stötta honom i hans tunga period. Det var fantastiskt att de sjöng direkt och sen efter matchen när han kom ut. Jag fick rysningar, säger Kujovic.

Se Kujovic hylla Kamara i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-07 kl 07:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå