POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Jansson får huvudrollen i Skånederbyt"

Skånederby på måndag. Fotbollskanalens Anders Andersson tror att Pontus Jansson får huvurollen.

-  Han måste fungera för MFF om det ska bli guld, säger experten.

Malmö FF i full guldstrid – Helsingborg utanför. Den allsvenska hösten blir roligare för MFF än för HIF. Måndagens derby handlar om serieledning för MFF och där HIF får sikta in sig på att behålla kontakten med topp-4 och en Europaplats.

Men det är likväl ett vidöppet derby som väntar. För om det är fördel Malmö här hemma så är det fördel HIF internationellt med Europa League.

Årets sista Skånederby ser med andra ord ut som en rysare. Experten Anders Andersson ser små skillnader mellan Skåne-blocken men när han får i uppdrag att utse det här derbyts huvudroll så ger han den med ens till MFF:s Pontus Jansson:

- Han är så mycket hjälte. Det behövs fler som honom, oavsett vilken klubb det handlar om. Han har stått i klacken i MFF och är nu en av allsvenskans bästa mittbackar och visar så mycket hjärta, säger TV4:s Anders Andersson till FotbollDirekt.se.

- Han måste fungera i sådana matcher som den på måndag och i guldstriden överhuvudtaget om MFF ska ta guld. Jag tror det, fortsätter Andersson.

Med andra ord är det defensivt MFF måste fungera som allra mest. Logiskt kan tyckas med försäljningen av Mathias Ranegié men också som Helsingborg har sett ut de senaste veckorna.
Offensiva namn som Djurdjic, Accam och Bedoya är vad som får Andersson att sätta spotlights på Jansson.

- Ja, HIF ser vassare och vassare ut offensivt och ska jag nämna någon i HIF i en sådan här match så blir det David Accam. Han blir viktig för Helsingborg. Kul spelare och med sådan energi. Så det vill till att Jansson fungerar.

- Det är häftigt att se hur han (Accam) gått från division ett – det finns inte så många med hans spetskvaliteter i svensk fotboll.

Hur högt rankar du Pontus Jansson – är han fortfarande en framtida storback, trots att han bitvis haft problem den här säsongen?

- Han är en blivande storback. Jag har svårt att se annat. Visst har han varit lite småskadad i år men det är en blivande storspelare. Han är ännu kanske inte allsvenskans bäste mittback men han är ett absolut toppnamn här hemma.

Publicerad 2012-09-21 kl 14:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå