Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Jansson till attack mot polisen - Sirius-målvakt suckar: "Känns bara ologiskt"

4v

Polisen förbjuder banderoller och OH-flaggor i Sirius hemmamatch mot IFK Norrköping.
"Vilket haveri", skriver Pontus Jansson på Twitter.
- Jag satt i soffan och suckade. Det känns bara ologiskt, säger Sirius-målvakten David Mitov Nilsson till Fotbollskanalen.

Under onsdagen tar Sirius emot IFK Norrköping i allsvenskan. På tisdagskvällen meddelade Sirius att polisen tagit beslut om att förbjuda banderoller och OH-flaggor på läktarna i matchen. Detta trots överklagan och motsägande från Sirius sida.

"Banderoller, OH-flaggor och liknande föremål (i form av tygstycken eller annat material) som kan användas för att underlätta maskering får föras in på arenan endast om det sker före publikinsläpp och föremålet sätts upp på läktarens framkant.", skriver polisen i ett beslut enligt en artikel på Sirius hemsida.

Förbudet kommer helt utan förvarning, enligt Sirius, som skriver att inget förbud mot banderoller och flaggor diskuterades vid det senaste avstämningsmötet med polismyndigheten.

ANNONS

"Sirius Fotboll har svårt att förstå motiveringen bakom detta villkor (att förbjuda banderoller och OH-flaggor). Som klubb har vi varit tydliga med att samverkan och dialog bör utgöra grunden för utvecklingen av våra evenemang på Studenternas. Det känns därför väldigt tråkigt att den ambitionen inte tagit fäste hos Polismyndigheten. Vår förhoppning är att det pågående arbetet, med att ta fram en modell som ersätter arbetsmodellen Villkorstrappan, landar i ett större samarbete mellan myndigheter och arrangörer där eventuella åtgärder inte sker på kollektiv basis.", skriver Sirius i ett uttalande.

Mittbacken Pontus Jansson, som gjort sig känd för att ta ställning i läktarfrågor, är oförstående till beslutet.

"Vilket jäkla haveri alltså. Vad är det för tomtar på höga poster? Finns det verkligen inga krav längre…", skriver han på Twitter.

ANNONS

Sirius målvakt David Mitov Nilsson meddelade med ett "Herregud…" sitt missnöje över beslutet på Twitter. När Fotbollskanalen når honom utvecklar han sina tankar.

- Det var mer att man satt i soffan och suckade. Det känns som att det är inget problem, men att de (polisen) gör det till ett problem. Jag tycker personligen det är sjukt tråkigt. När man ser flaggorna viftas och banderollerna som stöttar laget… man vet att fansen har lagt timmar på att göra fina tifos och sedan ska allting skrotas. Jag vet inte varför, säger han till Fotbollskanalen.

Mitov Nilsson fortsätter:

- Det blir också väldigt ologiskt att klubben utan förvarning får den nyheten när man precis haft ett möte och inget liknande tagits upp. Så droppas det här dagen före match. De sitter inför varje match och har en dialog kring arrangemangen. Det är inte jättesvårt att ta upp det där och då.

ANNONS

Hur ser du på att beslutet kommer helt utan förvarning i det här fallet?
- Det är synd, för det spär bara på den besvikelse och den irritation som finns mot villkorstrappan och andra saker som hämmar snarare än främjar fotbollen. Läktarkulturen är en viktig del av fotbollen och den vill man se mer av, man vill inte att den ska försvinna. Om allt ska vara till för att förbjuda maskering, ska vi förbjuda luvjackor och hoodies också?

- Alla matcher som jag varit här har jag sett noll problem. Man vill lyfta fram att det ska vara kul att gå på fotboll och stötta Sirius. Jag har inte upplevt något bråk varken på plan eller läktarna, så jag tar beskedet med en stor suck. Det är bara tråkigt. Sedan kan jag inte svara på om det underlättar arbetet för polisen, men jag har svårt att se att detta bidrar till något positivt för fotbollens skull. Det känns bara ologiskt, avslutar Mitov Nilsson.

ANNONS
Publicerad 2021-09-21 kl 22:18
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto