Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jansson tillbaka i hetluften: "Har varit jättefrustrerande"

Foto: SCANPIX

I 15 omgångar har Oscar Jansson fått sitta på bänken.
Nu, med Jacob Rinne borta, ska han in i hetluften.
- Det var en bra grej för oss båda, säger Örebro-målvakten om konkurrentens flytt till Gent.

Oscar Jansson fick se Jacob Rinne gå in och ta över målvaktsposten i Örebro förra säsongen. Rinnes form höll i sig även under den första halvan av allsvenskan och ledde till slut till ett kontrakt hos belgiska Gent.

Oscar Jansson gläds i dubbel bemärkelse, dels för sin gamla konkurrent - men också för att Rinnes flytt nu öppnar upp för honom igen.

- Det var en bra grej för oss båda. Skönt att få komma in i hetluften igen. Det har varit jättefrustrerande att inte spela, men det är som det är. Jag har inte kunnat påverka det så mycket. Det är tränarens val vem som spelar, säger 25-åringen.

Jansson har bara spelat en cupmatch med A-laget i år. Men speltid har han fått med U21-laget och i ÖSK:s träningsmatcher under uppehållet. Senast i 1-1-matchen mot Elfsborg.

- Jag har tränat på bra för att vara i topptrim. Det gick bra mot Elfsborg, så jag känner mig redo för allsvenskan igen. Jag har varit med på den här nivån länge nu, så jag är inte nervös för att det inte ska hålla när vi möter Malmö.

Örebro har gjort en stark vår och ligger trea inför den andra halvan av säsongen. Klubben har de senaste säsongerna tenderat att, tvärtom, spela mindre bra på våren för att sedan göra en stark höst.

Kan ni vara med hela vägen in i slutet?
- Jag tror vi har alla förutsättningar för att vara det. Vi ska göra det varje dag på träning och visa det på matcherna. Den närmaste månaden har vi ett tufft schema. Därför måste vi vara på tårna och bevisa att vi ska vara med där uppe.

- Förhoppningsvis kan vi fortsätta på den inslagna vägen och göra en ännu bättre höst. Vi har sagt att vi vill vara topp sex i år och det tror jag att vi kommer vara. Vi vet vad vi kan. Det kan bli roligt för laget, supportrarna och hela stan.

Kan Örebro vara med och slåss om guldet?
  • Ja, helt klart.
  • Nej, Örebro har ingen chans.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-07-05 kl 20:01
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER