Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Japanskt intresse för Holmberg - som vill utomlands: "Vore kul att testa"

Allsvenskan

Kalle Holmberg har lämnat Djurgården.
Nu vill 29-åringen utomlands - och det finns intresse från Japan.
- Det hade varit kul att testa något annat än allsvenskan, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Rikard Norling, Glen Riddersholm, David Moberg Karlsson och Kalle Holmberg.

Efter tre år i Djurgården kommer Kalle Holmberg att söka sig om efter en ny klubbadress i vinter. Den 29-årige forwarden hade ett utgående kontrakt med Blåränderna, och nyligen blev det klart att parterna väljer att inte gå vidare tillsammans.

När Fotbollskanalen når Holmberg berättar han om känslorna efter att ha skilts åt från Djurgården.

- Det är lite både och. Jag har vetat om det ett tag, men när man väl sa hejdå var det vemodigt. Fan, man har varit här i tre år och fått vänner för livet. Samtidigt blir det bäst så för min karriär, så det är tudelat, säger han.

- Man kände väl lite på slutet när jag fick spela mer men ändå inte fick den responsen man vill få om man ska förlänga att det skulle bli så här. Jag har haft en bra dialog med Bosse (Andersson, sportchef), så i slutändan blev det ganska naturligt att inte förlänga.

ANNONS

Vad tar du med dig från tiden i Djurgården?
- Tre fina år. Jag har nästan fått spela regelbundet hela tiden, även om sista året nu inte blev som jag hade tänkt. Sista året var jättefint att få uppleva och se Djurgården som förening, att vi tog oss ut i Europa och fick mäta oss på den nivån.

Du fick ju ett litet lyft på slutet med speltid och mål. Jag kan föreställa mig att det ändå känns "skönt" att lämna på det sättet, med tanke på hur övriga året såg ut?
- Absolut. Samtidigt som man sätter sig själv i en bättre sits när man får hoppa in och leverera. Hade man bara suttit på bänken och knappt bidragit… Nej, det hade inte varit ett slut jag hade velat ha. Så det var jätteroligt att det blev så här.

Kalle Holmberg har spelat i Sverige hela sitt liv. Karriären inleddes i Karlslunds IF, och tidigare har han även representerat Örebro SK samt IFK Norrköping.

ANNONS

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att det finns intresse från Japan för Holmberg. 29-åringen själv hymlar inte med att han helst vill fortsätta karriären utomlands - och att spel i Japan är ett intressant alternativ.

- Jag har gjort tio år i allsvenskan nu så det vore kul att testa något annat. Jag har en bra kompis från tiden i IFK Norrköping (David Moberg Karlsson, reds. anm) som spelar i Japan och jag har bara hört gott från honom, så det vore kul att testa. Samtidigt ska allt klaffa med familj och så, säger han.

Har du något konkret att ta ställning till?
- Inget konkret, jag har min agent som sköter det. Nu ska jag ta det lugnt i två veckor med lite semester, sen väntar egenträning och därefter får vi se var jag hamnar - om det blir Sverige eller utomlands.

Men det är utomlands du helst vill?

ANNONS
- Absolut, självklart är det så. Men som sagt, jag har två barn och sambo nu så det är inte bara att sticka iväg. Det är mycket som ska klaffa.

Att Kalle Holmberg var aktuell för IFK Norrköping i somras är ingen hemlighet vid det här laget. Intresset från Peking har dock svalnat efter att Glen Riddersholm tagit över klubben.

- Det är inte så aktuellt just nu. Det var lite snack i somras med Rikard (Norling) och efter att han fick sparken, men sen har jag inte hört något, avslutar Holmberg, som inte stänger dörren för en återkomst.

Totalt har Kalle Holmberg gjort 58 mål och 29 assist på 253 matcher i allsvenskan. 2018 blev han allsvensk skyttekung, då i IFK Norrköping-tröjan.

Publicerad 2022-11-28 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto