Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peking-basen öppnar för storsatsning efter Ishaq-affären: "Tre-fyra spelare är inte omöjligt"

Allsvenskan

Abdulrazaq Ishaq har sålts till Anderlecht.
Nu öppnar ordförande Sakarias Mårdh för att IFK Norrköping kommer värva flera spelare i sommar - men inte Kalle Holmberg.
- Det är inte ett namn vi arbetar med just nu, säger han till NT.

Foto: Bildbyrån

På måndagen blev det officiellt att IFK Norrköping säljer Abdulrazaq Ishaq, 20, till belgiska storklubben Anderlecht. Enligt Het Laatste Nieuws får Peking drygt 32 miljoner kronor för den 20-årige talangen.

Samtidigt har NT tidigare uppgett att affären är värd 40 miljoner kronor inklusive bonsuar, samt att IFK har en vidareförsäljningsklausul på cirka 20 procent. Vidare har Expressen hävdat att övergångssumman landar på 45 miljoner kronor. 

Hur som helst står det klart att Peking har gjort en stor affär. En affär som också ger klubben utrymme att agera på transfermarknaden i sommar - vilket man kommer göra.

Annons

- Det beror på vad som händer med Filip Dagerstål. Vi väntar fortfarande på besked från Fifa, men tre-fyra spelare är inte omöjligt. Vi har täta avstämningar och jobbar med ett antal namn. Det är viktigt att det är namn som höjer oss, säger ordförande Sakarias Mårdh till Norrköpings Tidningar, och menar att det även kan bli aktuellt att låna in spelare:

- Det är inte uteslutet, det beror även här på vad som händer med Ryssland. Nu lutar det åt att det blir en förlängning av de pausade kontrakten. Generellt vill vi ha längre kontrakt, men vi tror även på att hitta en mix med erfarna och utvecklingsbara spelare. 

Senaste tiden har Peking uppgetts vara nära en värvning av Djurgårdens forward Kalle Holmberg. 29-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är fri att förhandla med andra klubbar efter 1 juli, men ska han ansluta redan i sommar behöver han köpas loss av IFK.

Annons

Men så ser det inte ut att bli.

- Det är inte ett namn vi arbetar med just nu, säger Mårdh.

IFK Norrköping ligger på nionde plats i allsvenskan efter tio spelade omgångar.

Publicerad 2022-06-20 kl 15:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto