Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Jingblad: Vi hade velat spela matchen

Norrköping hade förberett sig för match, men fick vända hem utan att ha fått spela en endaste minut mot Djurgården. Planen höll inte för regnet som fallit över Stockholm.
- Vi hade velat spela, men nu fattades beslutet så det var bara att acceptera det, säger Norrköpings tränare Mats Jingblad till fotbollskanalen.se.

Ända fram till en timme innan matchstart var det osäkert om det skulle bli Allsvensk match mellan Djurgården och IFK Norrköping. Men till slut kom domare Peter Fröjdfeldts beslut: Planen är för blöt, det blir ingen match.
- Både vi och Djurgården ville spela. Vi var inställda på det och var förberedda men nu fattades det här beslutet så det var bara att ställa sig in i ledet och acceptera det, säger Jingblad.

Enligt Jingblad kunde Fröjdfeldt inte garantera spelarnas säkerhet. Något som Jingblad säger sig respektera.
- Hade en spelare skadat sig på grund av planens skick hade man ångrat att man spelade, säger han.
Tjänar något av lagen på att matchen skjuts upp?
- Det där vet man inte. Det man vet är ju att Djurgården hade någon spelare avstängd. Det hade inte vi. Beslutet är fattat och jag vill inte spekulera i det. Med tanke på att stora delar av planen var väldigt blöt var det kanske bäst för den sportsliga rättvisan att det inte blev någon match.

IFK Norrköping får istället se fram emot nästa match mot Gefle hemma på Idrottsparken.

Publicerad 2008-08-05 kl 21:50
Annons
Annons
Annons