Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Johannesson i centrum: “Förstår nog vår ilska”

Domaren Stefan Johannesson hamnade i centrum i matchen mellan Gais och Åtvidaberg.
– Det är en tveksam straff som avgör, säger ÅFF:s tränare Andreas Thomsson.

GÖTEBORG. Åtvidaberg dominerade nästan hela bortamatchen mot Gais på Gamla Ullevi. Trots det lyckades laget inte vinna och efteråt var det två sena straffsituationer – båda till bortalagets nackdel – som var i fokus.

Det var i den 82:a minuten som Gais-yttern Jakob Olsson försökte sig på ett halvvolleyskott strax utanför målområdet efter en hörna. Men Olsson missade bollen eftersom Magnus Eriksson kom dit och störde honom. Domaren Stefan Johannesson tvekade innan han efter några sekunder blåste och pekade på straffpunkten.
– Det är ett hopslag och så går det flera sekunder innan domaren blåser. Vi tycker inte att det är straff naturligtvis, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson på presskonferensen efter matchen.
– Vi var ineffektiva och borde ha förvaltat våra chanser bättre, men det är en tveksam straff som avgör matchen, fyller han i.

Den i situationen inblandade Magnus Eriksson håller med sin tränare och förklarar hur det gick till.
– Bollen är i luften jättelänge och jag hinner komma dit och sparka undan den. Sen är det han som sparkar in i min fot. Beslutet dröjer i fem, sex, sju sekunder och sen vill han ha det bekräftat av linjedomaren men får inte det.
– Det är en jätteluddig situation och när han har sett reprisen kommer han nog förstå vår ilska också. Det är inget bra beslut av honom i alla fall, säger Eriksson till FotbollDirekt.se.

Jeffrey Aubynn förvaltade straffen till 2-2 och bara minuter senare fick Åtvidaberg en straffsituation i offensivt straffområde, när först Tom Pettersson gick omkull, innan bollen studsade upp på Gais-backen Richard Ekundes hand.
– Tacklingen är inte straff men jag tycker att det är hands. Men domaren ser inte den, säger ÅFF-tränaren Thomsson.

Huvudpersonen själv, Richard Ekunde, tycker att domaren tog rätt beslut.
– Domaren var precis framför mig, han såg allting där. Jag tycker inte att man ska blåsa straff i ett sådant läge, och han såg situationen, säger Ekunde.

Fredrik Tillberg

Publicerad 2012-08-04 kl 19:26
Annons
Annons
Annons