Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Johansson om påstådda intresset: "Sådant lockar"

Allsvenskan

Rapid Wien uppges vara intresserat av Herman Johansson.
Nu svarar Mjällby-yttern om uppgifterna - och sin framtid.
- Det är alltid målet, att spela på så hög nivå som möjligt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Mjällby AIF-yttern Herman Johansson, 26, imponerade i fjol i allsvenskan, och har i år fått en fin start på säsongen med Blekinge-laget, som är på tredje plats efter nio omgångar.

Johansson är mer än nöjd med starten på årets säsong.

- Vi har fått en bra start, och förlusterna som kom var när vi bytte hela backlinjen under en kvart mot Gais, och sedan skulle komponera ihop det på kort tid, så det var inte så konstigt med en liten kort svacka efter det, men annars har vi hållit uppe nivån, säger han till Fotbollskanalen. 

Vad ligger bakom era fina resultat?
- Det är framför allt att vi har ett bättre eget spel, skapar fler målchanser och gör fler mål, samtidigt som vi alltid har släppt in få mål. Nu gör vi mål i alla matcher, och då tar man fler poäng, säger han. 

Annons

Johansson menar att det syntes under försäsongen att laget hade något på gång. 

- När vi analyserade försäsongen och skulle in i allsvenskan såg vi att vi hade gjort mål i alla matcher, och det ville vi behålla när vi gick in i allsvenskan, vilket vi har gjort, så det är mycket tack vare att vi har ett eget spel. Det är ett stort framsteg gentemot i fjol.

26-åringen är även nöjd med sin egen säsong så här långt. 

- Det har gått bra. Jag hade en känning i början av allsvenskan, som höll mig borta lite, men sedan fick jag chansen i startelvan igen, och då tog jag den ganska snabbt, även om jag behövde någon match för att komma in i det, så har det känts bra. 

Tidigare i veckan uppgav samtidigt Aftonbladet att österrikiska storlaget Rapid Wien är intresserat av Johansson och slutscoutade svensken under veckans seger mot Hammarby.

Annons

Spelaren vet inte så mycket om intresset. 

- Jag känner egentligen till det på samma sätt som de som läser tidningen. Det är egentligen inte mycket mer än det, att de har varit och tittat. Jag har inte så mycket info om den grejen.

Är du sugen på att flytta utomlands?
- Skulle den chansen dyka upp är det något jag tror de allra flesta spelarna i allsvenskan tycker är lockande. Det är alltid målet, att spela på så hög nivå som möjligt. Sådant lockar.

Tror du att det kan bli en flytt redan i sommar?
- Jag har faktiskt ingen aning, jag reflekterar inte så mycket över det. Även om det är kort tid till uppehållet, så är det ganska många matcher kvar, så jag fokuserar på dem först. Sedan får vi se vad som händer.  

Har du märkt av att det är mer intresse nu gentemot tidigare under din karriär?

Annons
- - Det är klart att det blir mer intresse ju bättre man presterar och visar upp sig. Då kommer det naturligt med flera bra prestationer över tid. 

Johansson skrev i fjol på ett nytt kontrakt med Mjällby över 2026. Han anslöt från Sandvikens IF inför säsongen 2021, och har totalt sett gjort 83 matcher med Blekinge-laget.

Publicerad 2024-05-17 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto