Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonson: "Jag fick okej att blåsa av"

Mattias Jonson tog saken i egna händer och blåste av spelet under stockholmsderbyt i söndags. Domaren Stefan Johannesson låg däckad efter en kollision och Jonson kom till undsättning.

- Jag ser att Johannesson blir liggande och att han såg väldigt tagen ut. Jag ser också att spelet går vidare och vi är några framme hos honom. Jag frågar honom om det är okej att blåsa av och det var det.

Så du fick mandat att blåsa av matchen?
- Ja det fick jag. Han tyckte det var en bra idé och det blev lite komiskt när jag nu sett bilderna i efterhand. Bollen var precis på väg ut ändå.

-  Det hade kunnat varit allvarligt men nu gick det ju bra och det såg som sagt lite komiskt ut kanske. Pa Dembo tyckte det var riktigt roligt, säger Jonson.

Men blodad tand att fortsätta bli pipblåsare efter karriären tänker han inte bli trots att tuffe Jonson lär kunna alla knep och tricks som spelarna har för sig i trängda situationer.
- Ha ha. Nej det tror jag inte är mitt gebit. Tror ändå inte att jag skulle bli så värst bra.

Träffade du Johannesson efter matchen och snackade något med honom?
- Nej tyvärr blev det inte så, så jag vet inte vad han tycker om det hela så här i efterhand.

Om vi ändå ska bli allvarliga, var det ändå inte lite märkligt att ingen annan av domarna var försedd med pipa och kunde gripa in?
- Ja det kan man ju tycka att någon av dem borde haft det. Det borde inte meningen att vi spelare ska kunna ta ett sånt beslut att blåsa av matchen om något händer med domaren.

Publicerad 2010-10-05 kl 15:42
Annons
Annons
Annons