Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jonson ska kombinera fotboll med plugg: Kommer att missa träningar

Allsvenskan

Mattias Jonson, 37, är redo för sin sista säsong som spelare.
Samtidigt laddar Djurgårdens anfallsstjärna för sitt nya liv - som student.
-Det kommer att bli en jäkla utmaning att kombinera fotboll, familj och plugg, säger han.

Tidigare i veckan kunde TT berätta att Peter Forsberg är antagen till Cruyff Institutes chefs- och ledarskapsutbildning för elitidrottare på Handelshögskolan i Stockholm.
Mattias Jonson kommer att vara en annan av eleverna vid uppropet den 26 april.
-Peter och jag är lagidrottare, men det finns även dansare, golfare och en skyttetjej med. Det ska bli intressant att se vad som skiljer oss åt i erfarenhet av ledarskap, plus att det ska bli intressant att träffa studenter från det "vanliga" arbetslivet, säger Jonson.

Han gick på ett informationsmöte om den nya utbildningen i höstas och blev intresserad direkt.

ANNONS
-Om någon hade frågat mig för fem år sedan hade jag sagt att jag hade gjort mitt vad det gäller plugg. Men nu ser jag det här som en jättechans.
På gymnasiet gick Mattias Jonson en treårig ekonomisk linje, men "i efterhand har jag insett att det kanske inte var jag, för då tog man den linje som hade de snyggaste tjejerna".

Den förre landslagsspelaren är osäker på vad han vill jobba med. Att det blir fotbollsrelaterat är inte säkert.
-Å ena sidan kan jag känna att jag vill göra något annat eftersom jag har pysslat med det här i 20 år. Å andra sidan vore det skönt med en mjuk övergång, att hitta något inom föreningen och kunna utnyttja mitt och Djurgårdens nätverk.

-Men om det ska bli något i föreningen måste det vara med en tydlig arbetsbeskrivning. Jag vill inte komma här den 1 januari 2012 och få höra att "du kan hänga på här för du är fortfarande lite känd". Då får det hellre vara något annat.

ANNONS

Han är medveten om att det kommer kräva mycket av honom att spela fotboll och plugga samtidigt. Utbildningen är ettårig, varav 40 dagar sker i Handels lokaler. Övrig tid är självstudier.
-Det bygger på att föreningen också tycker att det är okej, för jag kommer att missa en träning då och då. Jag är också införstådd med att det kan påverka min eventuella plats i startelvan.

Kommer vi att kunna se dig på Djurgårdens träningsanläggning med en studiebok i handen?
-Det är mycket möjligt. När säsongen har dragit igång har vi ofta ett pass och det är klart klockan ett - så i stället för att sitta på Mocco på Östermalm kanske man sitter här och läser i två timmar.

Vad är du mest nervös för: Måndagens allsvenska premiär - och derby - mot AIK, eller skolstarten?
-Just nu ligger fullt fokus på måndag, men det är klart - det här är som att slänga sig med huvudet före, det finns både nervositet och rädsla.

ANNONS

TT

Publicerad 2011-04-01 kl 15:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto