POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonsons löfte inför sista året: ska spela 25 matcher

Som skador har förstört för Mattias Jonson. Men nu är veteranen skadefri och vill spela dubbelt så många matcher sin sista säsong.
- Jag hoppas spela uppemot 25 matcher, säger 37-åringen.

Över 200 allsvenska matcher men bara 17 från start de senaste två åren.
Men trots mardrömslika skadeproblem har Mattias Jonson bitit ihop på samma självplågande vis som ishockeyspelaren Peter Forsberg.
Och nu ser Jonson ut att belönas för sitt slit. Dif-veteranen hoppas få avsluta karriären med i stort sett en hel säsong.

- Jag fyller 37 snart men känner full motivation och är frisk. Håller bara kroppen så hoppas jag kunna spela uppemot 25 matcher. Jag vill vara tillgänglig i 20-25 matcher, säger Mattias Jonson till FotbollDirekt.se.

Exakt vilka påfrestningar hans kropp orkar med återstår emellertid att se.
Vid samma tidpunkt ifjol var Jonson också frisk, innan en lårskada stoppade honom i slutet av februari.
Men trots hans hälsovådliga fotbollsliv de senaste säsongerna med ideliga skador, så känner han sig ändå - konstigt nog - tryggare än på bra länge.

- Jag har ju varit i stort sett skadefri från juni-juli förra sommaren till nu så det känns som att jag och fysteamet verkligen hittat ett upplägg som fungerar, säger han fortsätter:

- Det är klart att jag känner mig lite spänd inför fotbollsträningen och hur det kommer att kännas - men det var värre förra säsongen - då kändes som sista chansen, säger Mattias Jonson.

Men så envist han än hållit liv i en karriär som i så många år gått på tomgång så medger han nu att han i praktiken bestämt sig för att ge upp sin långa och framgångsrika karriär. Den årslånga förlängningen i vintras blir hans sista kontrakt som spelare.

- Det känns så. Det är min känsla. Det är inte riktigt hugget i sten men det blir nog förmodligen mitt sista år.

Publicerad 2011-01-13 kl 14:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå