POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Jonsons skada vägrar läka - testar kinesiologi

Förre landslagsanfallaren Mattias Jonson har inte givit upp hoppet. Men comebacken i Djurgården drar ut på tiden.
-Realistiskt sett blir det inte förrän efter sommaruppehållet, säger Jonson.

Mattias Jonson dras sedan förra våren med skadeproblem och har inte spelat för Djurgården sedan i oktober. Det som håller honom borta är en kronisk inflammation i vänstra hälen och han är fortfarande en bra bit från fotbollsplanen.

-Rehabiliteringen går bra. Jag gör framsteg, även om de är små och går väldigt långsamt, berättar han.

-Jag är med på någon träning ibland, vissa moment. Men det blir bara sporadiskt. Hälen håller inte för den påfrestningen än.

Djurgården har fyra matcher kvar av vårsäsongen, sedan är det uppehåll i en dryg månad. Mattias Jonson fick skrota målet om att hinna tillbaka till den allsvenska premiären, nu har han i stället siktet på hemmamatchen mot Helsingborg den 5 juli.

Jonson, som varit i Djurgården sedan 2005, har hunnit bli 35. Men att avsluta karriären i förtid på grund av skadan har inte varit aktuellt. I stället tar den landslagsmeriterade veteranen till alla medel för att komma tillbaka.

-Jag har provat nästan allt nu. Kortisonsprutor, stötvågsbehandling, sjukgymnast, naprapat, tejpning, inlägg i skorna, tejpning med inlägg...

-Men vi har några utvägar kvar. Just nu provar jag lite mer alternativ medicin, kinesiologi, så får vi se om det kan vara vägen.

TT

Publicerad 2009-05-11 kl 20:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå