Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jönsson kan missa sex veckor - och hela allsvenskan drabbades av tunga skador

Allsvenskan

Jon Jönsson skadade sig illa i premiären. Under tisdagen ska han magnetröntga knäet.
- Är det bara menisken så handlar det om fyra-sex veckor, säger Elfsborgs sjukgymnast till fotbollskanalen.se

Elfsborg vann mot Häcken, men segern blev dyrköpt. Mittbacken Jon Jönsson landade illa i en nickduell och tog sig direkt mot knäet. De första prognoserna gjorde gällande att korsbandet förmodligen hade klarat sig – menisken att kunde vara av. Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad berättar under tisdagen att det fortfarande är oklart hur länge Jönsson blir borta, men att man ändå tittar på en längre skadefrånvaro.

- Han ska på magnetröntgen och träffa Leif Swärd bland annat. Innan det är det samma förut. Det är osäkert om det är menisk/ledband, men inget som är säkert förrän vi har tagit de här magnetkamera-bilderna.

ANNONS

- Är det bara menisken bara så är det inte så farligt, då handlar det om fyra-sex veckor.
Om något mer än menisken tagit stryk kan Jönsson bli borta än längre för Elfsborg.

Däremot menar Andblad att man i nuläget vet så pass lite att det Jönsson även kan komma tillbaka tidigare, ifall menisken klarat sig.

Jönsson var dock inte den enda som råkade ut för skada under Allsvenskans första omgång. IFK Norrköpings Imad Khalili sträckte sig i låret och blir borta åtminstone april ut. Mattias Jonson skadade sig direkt i Stockholmsderbyt mot AIK, när han slet sönder låret, och får troligtvis vila i två-tre veckor. För Mikael Dahlberg blir det en månads frånvaro efter att fått en stämpling – och av den en fraktur – på lilltån.

Publicerad 2011-04-05 kl 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto