Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jurelius bekräftar intresse för Hussein: "Inte så konstigt"

Allsvenskan

Utländska klubbar rycker i AIK:s Bilal Hussein, enligt italiensk medier..
Det är inte överraskande, menar sportchef Henrik Jurelius.
- Vi tycker inte det är så konstigt utifrån det han har presterat. Han har spelat på en hög nivå under en längre tid, säger han till Fotbollskanalen.

4:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med John Guidetti i spelaren ovan.

I slutet på föregående vecka uppgav sajten CalcioMercato att bland andra italienska Bologna är ute efter AIK-mittfältaren Bilal Hussein. Enligt uppgifterna ska Serie A-laget vara berett att betala över 20 miljoner svenska kronor för 22-åringen, som gjort det framgångsrikt i årets allsvenska.

Sportchefen i AIK, Henrik Jurelius, vill inte kommentera vilka klubbar det kan röra sig om, men bekräftar för Fotbollskanalen att han "hört att det finns ett intresse" för Hussein.

- Vi har förstått att det finns ett intresse kring honom, vilket vi inte tycker är så konstigt utifrån det han har presterat. Han har spelat på en hög nivå under en längre tid.

ANNONS

Han fortsätter: 

- Bilal är en viktig och trygg punkt i vårt spel. 

Bör AIK-supportrarna vara oroliga över att Bilal Hussein kan sticka redan i sommar?
- Vi vet var vi befinner oss i hierarkin och var vi står i fotbollsvärlden. Och fotbollsspelare har så klart drömmar om att kunna ta nästa kliv. Det tror jag även Bilal har, men vi ska hitta något som är bra för alla parter och tillräckligt intressant för honom.

Bortsett ryktesfloran runt lagets lovande U21-landslagsman, har saker, de facto, hänt när det kommer till AIK:s transfersommar. Efter att ha varit på lån hos danska Vejle stod det nyligen klart att Husseins mittfältskollega Ebenezer Ofori lämnar Sverige och Stockholmslaget för en permanent flytt till Danmark.

- Vad gäller Ofori kände båda parter att det inte blev som någon av oss tänkte sig på förhand. Han kände att det var ett bra steg för honom att vara kvar (i Vejle), för att få den speltid som han kanske inte trodde att han skulle få här i AIK. Det är klart att det då uppstår en lucka i truppen. Exakt vem som tar den platsen är vi inte riktigt klara med, säger Jurelius.

ANNONS

Vidare menar han att "det är klart att vi ser över truppen hela tiden" och att det hela "är ett ständigt pågående arbete".

Det här var den andra vändan i klubben för Ebenezer Ofori. Hur känns det att det inte gick vägen den här gången?
- Jättetråkigt. Som person älskar jag Ofori. Vi har en väldigt god och öppen dialog och har kommit varandra nära. Han var fantastisk under sin första tid i AIK, men ibland klaffar inte allt. Det är många individer i ett lag och allt ska matcha, och den här gången blev det inte den fullträff som vi hoppats på och förutsåg.

Den ghananske spelarens vara eller icke vara i AIK har förvisso behandlats i media, men störst rubriker har ändå John Guidettis ankomst fått. Så, hur har anfallarens första tid i klubben varit och hur ser hans fysiska status ut inför den stundande allsvenska återstarten?

ANNONS

- Han har kommit in snabbt och bra i gruppen. I träning har han visat prov på varför vi valde att ta in honom. Han har visat den erfarenhet han har från att ha spelat på en väldigt hög nivå. Vi följer en plan för att matcha igång honom, där han har fått 15 respektive 30 minuter i de träningsmatcher vi spelat. Vi känner att allt går i rätt riktning.

Henrik Jurelius avslutar:

- Vi har alltså kommit överens om en gemensam plan för att göra honom fysiskt redo. Han kommer även från en tids ledighet, som han gick på i samband med att han avslutade borta i Spanien, så han kommer in i det hela på ett annorlunda sätt. Därför matchas han försiktigt, så att vi inte riskerar någon skada på honom.

Publicerad 2022-06-21 kl 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto