TV: Skadedrabbat Blåvitt övertygade i premiären - Affane nätade efter mönsteranfall

Ett ungt IFK Göteborg inledde säsongen på bästa sätt.
Matchvinnare: Amin Affane som bombade in matchens första mål efter ett mönsteranfall - och 18-årige Måns Saebbö.
- En väldigt bra första match, säger Sargon Abraham till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Flera tunga namn, som André Calisir, Patrik Karlsson Lagemyr, Robin Söder, Carl Starfelt och Vajebah Sakor saknades då IFK Göteborg på lördagen tog emot norska Stabæk. Men ett ungt och hungrigt IFK vann trots allt matchen med 2-0, efter att man skapat klart fler målchanser än sina motståndare matchen igenom.

Redan i den första halvleken kunde Sargon Abraham gett laget ledningen efter att ha blivit frispelad av Amin Affane – och just Affane själv hade ett bra avslut som gästernas målvakt klarade vid ena stolproten.

Målet kom i stället i den andra halvleken då Amin Affane avslutade ett riktigt mönsteranfall från IFK:s sida med att avlossa vänsterbössan. Bollen letade sig in i nät, precis intill ena stolpen. Ett vackert avslut som alltså betydde 1-0 för IFK.

Giorgij Charaisjvili hade sedan möjligheten att göra 2-0 från straffpunkten, men straffen var uselt slagen och gick högt, högt över.

Blåvitts nästa mål kom i stället genom nyss inbytte Måns Saebbö, 18. Saebbö avslutade efter fint förarbete från jämngamle Jake Weisbrod – och hittade nätet vid den första stolpen. Ett avslut som dock gästernas målvakt skulle tagit.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-0 för IFK Göteborg och ett fint besked i säsongens första match.

- Vi gör en bra match. Stabilt bakåt och bra kombinationer offensivt. Sedan tycker jag att vi gör de grejerna vi pratat om och tränat på, på ett bra sätt. En väldigt bra först match, säger Sargon Abraham.

Lagens startelvor:

IFK Göteborg: Anestis – Gunnarsson, Da Graca, Wikström – Ohlsson, Affane, Erlingmark, Wernersson – Charaisjvili, Nygren, Abraham

Stabæk: Lillenik - Hernandez, Strömnes, Hancke Olsen, Renå Olsen - Brynhildsen, Bohinen, Vetlesen, Vogt - Maund, Aga.

Publicerad 2019-01-19 kl 17:55