TV: Ulvestad hjälte i speciell match - Djurgården rycker ifrån Elfsborg

STOCKHOLM. Djurgården vann en ytterst händelserik match mot Elfsborg under söndagen.
2-0-segern gör att laget hakar på i toppen av allsvenskan.
- En jätteviktig seger, säger tvåmålsskytten Fredrik Ulvestad till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under söndagen ställdes Djurgården mot Elfsborg på Tele2 Arena. Inför matchen stod båda lagen på 15 poäng och hade således chansen att haka på i toppen vid seger.

Djurgården rivstartade matchen och fick in 1-0 redan i den fjärde minuten. Ett inspel längs med marken från Elliot Käck hittade fram till Fredrik Ulvestad, som via en Elfsborg-spelare gav hemmalaget ledningen från nära håll.

Därefter tände matchen till rejält i den 15:e minuten. Djurgårdens yttermittfältare Haris Radetinac och Elfsborgs ytterback Simon Strand hamnade i luven på varandra. Efter en duell mellan de två som avslutades med att Strand satte ett knä i ryggen på sin motståndare sprang Radetinac efter Strand och rakt in i honom. Strand föll till marken, precis som Radetinac. När de sedan rest sig upp fortsatte de att tjafsa med varandra. Efter en överläggning mellan domaren Glenn Nyberg och en av de assisterande domarna tilldelades Radetinac ett rött kort. Strand klarade sig undan bestraffning. Radetinac blev vansinnig och gick av planen först efter att ha riktat ilska både mot domare och motståndare.

Efter lite mer än halvtimmes spel knockades sedan Elfsborgs mittback Joakim Nilsson på ett otäckt sätt. Djurgårdens forward Mohamed Buya Turay försökte sig på en cykelspark inne i offensivt straffområde och träffade Nilsson som hade klivit in för att rensa undan bollen. Mittbacken föll till marken och fick sedan vård i mer än tio minuter innan han kunde resa sig upp och ledas av planen.

In för Nilsson byttes då Jon Jönsson, som efter bara någon minut orsakade en straff. Jönsson hamnade på efterkälken i en löpduell mot Buya Turay, som föll och fick Glenn Nyberg att peka på punkten. En billig straff, enligt C Mores expert Jon Persson, som i sändningen från matchen bland annat poängterade att situationen ägde rum utanför straffområdeslinjen. Fredrik Ulvestad blev hur som helst tvåmålsskytt på straffen, som han förvaltade på bästa sätt.

På grund av händelsen med Joakim Nilsson, och en skada på Aslak Fonn Witry (som tvingades bäras ut på bår efter en duell med Simon Strand), blev den första halvleken 61 minuter lång.

I den andra halvleken försökte Elfsborg, med en man mer på planen, gå framåt för att hämta upp underläget men bortalaget skapade inte många farligheter. Djurgården täppte till defensivt och höll nollan matchen ut.

- Vi visade en fantastisk moral. Vi var en man mindre i stora delar av matchen. De skapade några halvlägen men vi jobbade jättebra för varandra. Vi gjorde en bra match utifrån förutsättningarna, säger Fredrik Ulvestad till C More.

- Alla stod upp för varandra och det här var en jätteviktig seger.

Nu är Djurgården, i alla fall tillfälligt, trea i allsvenskan på 18 poäng och laget har tre pinnar upp till ettan Malmö FF. Elfsborg står kvar på 15 poäng.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Aslak Fonn Witry (Jonathan Augustinsson 45+10), Jacob Une Larsson (Dzenis Kozica 87), Marcus Danielson, Elliot Käck - Jesper Karlström, Erik Berg, Fredrik Ulvestad - Jonathan Ring (Astrit Ajdarevic 60), Mohamed Buya Turay, Haris Radetinac

Elfsborgs lag: Kevin Stuhr Ellegaard - Frederik Holst, Stian Gregersen, Joakim Nilsson (Jon Jönsson 41), Simon Strand - Robert Gojani, Simon Olsson, Samuel Holmén - Kevin Kabran (Jesper Karlsson 68), Deniz Hümmet (Simon Lundevall 46), Pawel Cibicki