AIK-seger efter drömdebut av Larsson - Peking fortsatt poänglöst

Nyförvärvet gjorde assisten till AIK:s avgörande mål mot IFK Norrköping.
- Jäkligt skönt, tre poäng skulle in i dag, säger Axel Björnström i Discovery+.

Se segermålet i TV4 Sporten i spelaren ovan

Både AIK och IFK Norrköping förlorade sina allsvenska premiärer. Under söndagen möttes lagen, på Friends Arena. Då fick Gnagets nyförvärv Jordan Larsson, som bara gjort tre träningar med laget, chansen från start - och han bidrog med poäng direkt.

Tidigt in i matchen skapade lagen varsin het chans. I den tredje minuten fick bortalagets Godswill Ekpolo ett bra skottläge inne i straffområdet, men AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt räddade ut Ekpolos avslut mot den främre stolpen till en hörna. Och två minuter senare träffade AIK stolpen. Då styrde Nabil Bahoui ett inlägg från Jordan Larsson i virket.

Forwarden från Spartak Moskva fick assistera till ett mål i den 15:e minuten istället. Då slog Larsson en hörna som mittbacken Alexander Milosevic nickade in till 1-0.

Det resultatet stod sig till pausvilan och även om gästerna hade mycket boll under de första 45 minuterna skapade man lite framåt. En självkritisk Jonathan Levi lade delar av ansvaret för det på sig själv när han intervjuades av Discovery+ i paus.

- Jag är komplett oduglig. Så jag får höja mig och laget får höja sig, sa Levi.

I den andra halvleken var AIK nära att utöka sin ledning. Nämnde Jordan Larsson sköt tätt över ribban i den 62:a minuten efter att ha roffat åt sig bollen i offensivt straffområde och sju minuter senare räddade Peking-målvakten Oscar Jansson ett nickförsök från Nabil Bahoui i närheten av mållinjen. Med en kvart kvar att spela sköt också Bahoui tätt utanför ena stolpen.

Men AIK höll tätt och vann matchen ändå. Därmed står laget på tre poäng efter två omgångar, inför nästa helgs stormöte med Malmö FF.

- Jäkligt skönt, tre poäng som skulle in i dag och vi löste det och vi fick otroligt stöd. Det hjälpte otroligt mycket, så det är jätteskönt, säger Axel Björnström.

Nyförvärvet, som har varit AIK-supporter hela livet, är lycklig efter hemmadebuten, med ett stort publiktryck och bussmottagning inför matchen.

- Det är otroligt mäktigt. Man är väldigt stolt och nästan lite rörd faktiskt. Det var kul att vara på insidan av bussen för en gångs skull och ja, det känns som att det var en magisk hemmadebut.

Peking får i sin tur ta sig an Djurgården i nästa omgång, med noll poäng i bagaget.

- Det är tungt naturligtvis. Vi förtjänar mer än vad vi fick i dag. Vi har en ganska bra andra halvlek där vi forcerar på ett hyfsat sätt tycker jag. ”Totte” (Nyman) har ett jättebra läge, Godswill (Ekpolo) har väl något också där på slutet. Vi borde ha fått med oss poäng här, säger Peking-tränaren Rikard Norling.

AIK:s lag: Kristoffer Nordfeldt - Mikael Lustig, Alexander Milosevic, Sotirios Papagiannopoulos, Erick Otieno - Sebastian Larsson (Jesper Ceesay 81), Yasin Ayari - Axel Björnström, Jordan Larsson (Zachary Elbouzedi 70), Nicolas Stefanelli (Per Karlsson 83) - Nabil Bahoui

Norrköpings lag: Oscar Jansson - Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål - Daniel Eid (Lucas Lima 61), Jacob Ortmark, Ishaq Abdulrazaq, Ari Skulason (Eman Markovic 46), Jean Carlos de Brito (Maic Sema 80) - Jonathan Levi, Christoffer Nyman