Mållöst mellan Helsingborg och Sirius - HIF upp på kvalplats i Khalilis återkomst

HELSINGBORG. Både Abbe Khalili och Amar Muhsin hoppade i Helsingborgs IF:s match mot Sirius efter de sena övergångarna.
Men ingen i duon kunde leda bottenlaget till seger, efter en chansrik andra halvlek mot Sirius som slutade 0-0.
- Vi skapar många chanser, säger HIF-tränaren Alvaro Santos.

Nästjumbon Helsingborg inledde med Dalkurd-förvärvet Arian Kabashi för första gången och hade Wilhelm Loeper tillbaka efter en tre matcher lång avstängning. Dessutom fanns nyförvärvet Abbe Khalili med på bänken. Hos tabellnian Sirius var Jamie Roche, Edi Sylisufaj och Kristopher Da Graca nya i startelvan sedan 2-1-segern mot Malmö FF senast.

Båda lagen hade det svårt att skapa målchanser under den stekande solen på Olympia, och matchens första skott på mål kom genom en Taha Ali-kontring halvvägs in i första halvleken. Det gick dock rakt på David Mitov Nilsson i Siriusmålet. Därefter hade gästernas Christian Kouakou ett avslut som Kalle Joelsson fick tippa över ribban.

Några minuter senare kontrade HIF på nytt via Ali som spelade fram Kabashi till ett bra avslutsläge, men skottet var alldeles för löst. Den offensive mittfältaren hade nästa HIF-skott i den 41:a minuten, som även det plockades enkelt av Mitov Nilsson. En händelsefattig och temposvag halvlek slutade mållöst.

- Vi vet att Sirius är ett bollskickligt lag och vi försöker sätta en hög press, och låta dem vara felvända och öppna upp deras svagheter, säger HIF:s Armin Gigovic till discovery+.

Sirius Roche i samma sändning om halvleken:

- Sådär. Tycker att vi låter dem kontra lite för ofta så vi måste stoppa deras kontringar. De står lågt och vi måste luckra upp dem anfallsmässigt, säger Roche.

Fyra minuter in på den andra halvleken skapade HIF en jättemöjlighet. Loeper fick bollen inne i straffområdet och lyckades trä in den till Rasmus Wiedesheim-Paul några meter framför mål, men skottet gick rakt på en Siriusförsvarare. Några minuter senare hittade Gigovic Loeper med en öppnande passning och högeryttern prickade stolpens insida.

Nästa skott hade Kabashi i den 57:e minuten men Mitov Nilsson fick upp en hand och styrde avslutet till en hörna. Sirius stack upp i den 70:e minuten med lagets bästa läge när Yukiya Sugita hittade Aron Bjarnason, vars skott räddades längs marken av Joelsson. HIF:s sista sommarförvärv Amar Muhsin byttes in med 25 minuter kvar och fick en stor möjlighet direkt, men ingen träff på bollen i straffområdet.

Matchen tände till efter den sömniga första halvleken och Patrik Karlsson Lagemyr skapade Sirius nästa möjlighet, men återigen var Joelsson med och styrde ut till hörna. Hemmalagets Ali utmanade matchen igenom och hade sitt bästa avslut i den 85:e minuten. Skottet gick dock ett par decimeter utanför.

Lagen fick nöja sig med 0-0 efter 90 minuter.

- Vi gör det bra. Vi ligger lågt och när vi vinner bollen så skapar bra chanser. Fan, vi borde gjort ett mål, säger Abbe Khalili till Discovery+.

Sirius tränare Daniel Bäckström var inte allför besviken med resultatet.

- Det är inte lätt att komma till Olympia och möta HIF, det visade dem i kväll. Därför tycker jag att vi kan vara nöjda med oavgjort. Ett 0-0-resultat är positivt sett till förutsättningarna, säger Sirius tränare Daniel Bäckström.

HIF:s tränare Alvaro Santos:

- Jag tycker att vi spelar ett bra anfallsspel och skapar många målchanser, säger HIF-tränaren Alvaro Santos.

För hemmalagets del innebär det att HIF går upp till kvalplats, på samma poäng som Degerfors som spelar mot Varbergs Bois på söndag. Sirius är kvar som nia i tabellen.

Helsingborg: Joelsson - Rejnhold, Widell, Rogne, Davidsen (K) -  Acquah, Gigovic - Loeper (65'), Ali, Kabashi - Wiedesheim-Paul (65').
Byten: Khalili, Muhsin (65'), Jönsson (85')

Sirius: Mitov-Nilsson - Da Graca, Björkström (K), Rogic - Bjarnason, Stensson, Roche (62'), Karlsson Lagemyr (79'), Widgren - Sylisufaj (62'), Kouakou.
Byten: Hellborg, Sugita (62'), Matthews (79')

Gula kort: Kouakou (66'), Karlsson Lagemyr (67'), Rejnhold (69')

Publicerad 2022-08-13 kl 19:26