Åttonde raka för MFF - Nalic avgjorde mot ÖSK

MALMÖ. Örebro SK chockade Malmö FF i första halvlek med ett Jake Larsson-mål.
Men fullträffar från Erdal Rakip innan paus och Adi Nalic i andra halvlek gav MFF lagets åttonde raka seger i allsvenskan.
- Det går inte att beskriva säger hjälten Adi Nalic till Dplay.

Se målen från matchen i Sporten spelaren.

Knappt 90 sekunder hade gått innan MFF skapade sin första målchans. Ett snabbt anfall avslutades av formstarke Jo Inge Berget som sköt bollen i burgaveln. I den 19:e minuten var Arnor Traustason nära att straffa ÖSK efter ett svagt uppspel men islänningens direktskott gick strax över ribban.

Hemmalaget inledde matchen väldigt bra med ett snabbt och rörligt anfallsspel medan Örebro rullade bollen ganska bra vid tillfällen.

Gästernas ledningsmål kom ändå överraskande. I den 27:e minuten hittade en crossboll högerbacken Hussein Ali vars inlägg prickade Jake Larssons panna och resulterade i 0-1.

Amin Sarr, centerforward i Isaac Kiese Thelins frånvaro, fick sitt första läge efter en halvtimme men sköt en bit över Oscar Janssons ribba. Sex minuter innan halvtidsvilan missade Örebro ett gyllene läge att dubbla ledningen. Jonas Knudsen slog en dålig hemåtpassning som Agon Mehmeti snappade upp och spelade en helt fri Nahir Besara. Nyförvärvet placerade bollen utanför dock.

MFF hade ett par minuter sedan med hårt tryck mot ÖSK-målet, och kvitteringen kom efter att Ola Toivonen frispelat Erdal Rakip som chippade bollen förbi Jansson.

Toivonen hade det första skottet på mål i andra halvlek när hans nick räddades av Jansson. Ett par minuter senare fick han ett volleyläge på ett Rakip-inlägg och skottet gick precis utanför. Sarr fick nästa möjlighet men skruvade bollen över ribban.

Vändningen fullbordades i den 72:a minuten när Adi Nalic frispelades och behärskat rullade bollen förbi Jansson. 22-åringen har ännu inte startat i allsvenskan och detta var Nalics första mål i sommar.

- Det är jätteroligt att få spela igen, att få komma in såhär i 25 minuter och göra mål. Det var jätteskoj, säger Adi Nalic till Dplay.

Han fortsätter:

- Det betyder otroligt mycket. Det går inte att beskriva.

Målet innebar en ny seger för MFF, deras åttonde raka i allsvenskan. Avståndet till serietvåan Elfsborg, som spelar imorgon, är nu sju poäng.

Malmö FF: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Knudsen -Rakip, Bachirou- Traustason (62'), Toivonen (K), Berget-  Sarr (62').
Byten: Rieks, Nalic

Örebro SK: Jansson - Ali (utbytt 64'), Almebäck (75'), Skovgaard, Hjertstrand - Seger, Gerzic (K), Mårtensson (75'), Larsson - Besara, Mehmeti (80').

Byten: Granlund (64'), Wright, Collander (75'), Book (80')

Gula kort: Mårtensson (32'), Brorsson (75'), Besara (84')