TV: Djukanovic hjälte - fixade Bajen-seger på tilläggstid

IFK Norrköping såg ut att få med sig en poäng från Tele2.
Då klev Viktor Djukanovic fram på tilläggstid - och fixade tre poäng till Hammarby.
- Vilket jävla mål alltså, säger lagkapten Nahir Besara i Discovery+.

Hammarby fick klara sig utan försvarsklippan Shaquille Pinas, som ströks ur matchtruppen timmen före avspark, när ett formstarkt IFK Norrköping gästade Tele2 Arena under söndagen. I stället var Edvin Kurtulus tillbaka och tog plats i startelvan när de grönvita formerade en trebackslinje.

Peking saknade i sin tur lagkapten Christoffer Nyman, som var avstängd och missade matchen.

Första halvlek var jämn och båda lagen hade inledningsvis svårt att skapa farliga målchanser. Närmast att få utdelning var Bajen-kaptenen Nahir Besara, som testade från distans men skottet gick en bit över ribban.

Nja, målchanserna haglade inte på Tele2 i första halvlek. Och ingen kunde klaga på resultatet vid halvtidsvilan: 0-0.

- Jag tycker att vi kan etablera bättre spel på deras planhalva och vara bättre i vår press när vi går högt, sa Kurtulus till Discovery+ i paus.

Hammarby startade i en 3-5-2-uppställning och såg stundtals baktungt ut.

- Men formationen vi kör nu blir det svårt att hitta ett mellanläge. Antingen blir det högt eller lågt, och jag känner att vi kommer lågt lite för ofta. Det måste vi justera till andra halvlek, analyserade Bajen-stjärnan i samma sändning.

IFK Norrköpings mittfältare Jacob Ortmark:

- Stundtals bra. Vi har bra kontroll på dem, men vi vill komma till fler farliga lägen. Vi är lite för slarviga i sista tredjedelen.

Hammarby rivstartade andra halvlek och var nära att ta ledningen direkt efter paus. Adi Nalic lyckades då ta sig förbi Peking-försvaret till ett fritt läge, men det efterföljande skottet gick rakt på Oscar Jansson. Inget mål där, alltså. I stället kom utdelningen en stund senare.

Nalic fick då bollen på vänsterkanten, vek inåt i planen och smällde sedan in bollen i bortre krysset fram till 1-0. Ett drömmål av Bajen-stjärnan.

- Jag är nöjd med det, säger Nalic med ett leende till Discovery+ efteråt.

IFK Norrköping kom dock tillbaka och i slutminuterna kom kvitteringen. Oliver Dovin i Bajen-målet lyckades inte få undan ett inlägg bättre än att bollen hamnade framför, Arnór Traustason som nickade in 1-1 i öppet mål.

Där och då såg matchen ut att sluta lika. Men på tilläggstid klev en grönvit hjälte fram.

Matchklockan stod på 91 när Viktor Djukanovic - likt lagkamraten Adi Nalic gjorde vid första målet - vek in i straffområdet från vänsterkanten och avlossade ett skott som läckert letade sig in vid bortre stolpen. 2-1 till Hammarby, vilket även blev slutresultatet.

- Riktigt skönt. Vi visar styrka när de kvitterar sent men vi ändå lyckas vinna, säger Nahir Besara i Discovery+ efter slutsignal.

Om målen säger Bajen-lagkaptenen:

- Det sista jag sa innan andra halvlek var att vi måste ge den där sista procent av allt vi har, för vi har ju kvaliteten. Man ser på Adi och Viktor, vilka jävla mål alltså.

1-0-målskytten Adi Nalic är nöjd med segern:

Det bygger mycket självförtroende. Alla segrar är jätteviktiga, och vi behöver plocka på oss poäng. Den första halvan av säsongen var inte som vi hade förväntat oss. Men nu har vi börjat ta hem poäng och spela bättre fotboll.

Traustason var allt annat än nöjd med Pekings agerande vid det sena baklängesmålet

- Det är tungt just nu. Det är en hemsk situation innan målet, vi tappar bollen vid fel ställe. Men vi ska ändå inte låta en högerfotad spelare gå inåt i planen två gånger i rad. Det är oacceptabelt, säger han i Discovery+.

- Vi kan inte släppa in mål i slutminuterna. Sådant får inte hända.

Segern innebär att Hammarby går upp på sjunde plats i allsvenskan med 25 inspelade poäng. IFK Norrköping ligger kvar på femteplats.

Hammarby IF: Dovin - Kurtulus, Adjei, Fenger - Karlsson, Besara, Sadiku, Hammar - Nalic, Erabi.

IFK Norrköping: Jansson - Eid, Lund, Eriksson, Baggesen - Ortmark, Traustason - Lind, Hammershöj-Mistrati, Shabani - Gudjohnsen.