Värnamo tog tung poäng - nollade MFF på hemmaplan

VÄRNAMO. Matchen mellan IFK Värnamo och Malmö FF präglades inte av antalet målchanser.
Den slutade därför 0-0 på Finnvedsvallen.
Vi är inte nöjda, säger MFF-tränaren Milos Milojevic.

1:54

Avbryt
Försök igen

Drygt 4700 åskådare - nytt publikrekord i Värnamo - fick se IFK starta med mittfältaren Hampus Näsström för första gången medan högerspringaren Netinho inledde på bänken. Även Abdussalam Magashy var en förändring i startelvanelvan sedan förlusten mot Elfsborg. Hos gästerna saknades Martin Olsson sedan AIK-segern och ersattes av Eric Larsson i elvan.

Värnamo började precis som i cupmötet förra månaden (2-0 till MFF) matchen förtroendeingivande. De klarade av att vara både modiga och skickliga med bollen, och tillät inte MFF att komma någonstans på offensiv planhalva under matchinledningen. Dock utan att skapa mer än någon enstaka halvchans, innan Oscar Johansson sköt strax utanför efter en halvtimme.

35 minuter tog det innan Malmö skapade en målchans av värde. Veljko Birmancevic fick löpte till sig yta på vänsterkanten och hittade Isaac Kiese Thelin centralt, som inte kunde styra volleyn på mål och halvleken slutade mållöst.

- Jag tycker att vi kan förbättra spelet ännu mer. Planen är inte den bästa, men tillräckligt bra för att spela bättre fotboll på.

- Det går lite segt, säger MFF:s Erdal Rakip i Discovery+ sändning i halvtid.

Näsström i samma sändning:

- Det känns jävligt bra faktiskt, vi pressar dem stundtals, säger IFK-mittfältaren.

MFF-tränaren Milos Milojevic tog in både Ola Toivonen och Søren Rieks i halvtid för att få igång sitt lag. Sex minuter in i halvleken hade den inbytta duon avlossat varsitt skott, där Toivonens försök kom närmast att spräcka nollan. Matchens dittills bästa möjlighet fick dock hemmalagets William Kenndal, vars sjunkande inlägg tvingade Johan Dahlin till en kvalificerad reflexräddning.

I den 59:e minuten sköt sedan Eric Larsson ett distansskott halvmetern över, och fick ett farligare läge kort senare utan att komma fram till något skott. I minut 73 svarade Värnamo på en inläggsfrispark som Charlie Vindehall kom först på men skottet hamnade över ribban.

Med Toivonen inne lyfte också MFF:s spelkvalitet. 35-åringen fick ett hyfsat nickläge med kvarten kvar men avslutet hamnade på målvakten Pilip Vaitsiakhovich. Kort senare höll Hugo Larsson på att valla bollen förbi målvakten men bollen smet just utanför. Matchen böljande mer mot slutet och MFF fick lite tryck mot Värnamo-målet. Toivonen fick det sista läget när hans frispark räddades undan av Vaitsiakhovich.

På stopptid gick Adi Nalic ut över sidlinjen med fart och såg då ut att vrida till knät. Malmöspelaren skrek ut sin smärta och låg kvar utanför plan tills slutsignal.

0-0 slutade det första allsvenska mötet någonsin mellan lagen. MFF tappar mot serieledaren Hammarby som är fyra poäng före efter fyra omgångar.​​​​

Jag tycker att poängen är rättvis, säger IFK:s tränare Kim Hellberg.

Startelvor

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Larsson, Tihi, Eriksson, de Vries - Kenndal, Näsström (62'), Johansson (K) (62') - Magashy, Wenderson (62'), Antonsson

Byten: Winsth, Vindehall, Netinho (62')

Malmö FF: Dahlin - Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, E. Larsson - Lewicki, Christiansen (K) (65'), Rakip (46') - Berget (65'), Kiese Thelin (82'), Birmancevic (46')

Byten: Toivonen, Rieks (46'), Nalic. H. Larsson (65'), Nanasi (82')

Gula kort: Näsström (25')