Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Juve vill ha 430 miljoner för Zlatan-övergången

Zlatan Ibrahimovic är en del av det skadestånd Juventus kräver av det italienska fotbollsförbundet och Inter. ”Ibras” förra klubb vill ha 430 miljoner kronor retroaktivt för svenskens övergång.

Zlatan Ibrahimovic förra klubb Juventus gör vad de kan för att fåupprättelse efter den stora Calciopoliskandalen 2006.
”Den gamla damen” fälldes för att ha påverkat matchresultat genom att muta domare och fråntogs därmed ligaguldet och flyttades ner till serie B.

Klubbens dåvarande sportchef, Luciano Moggi, dömdes förra veckan till flera års fängelse för den stora mutskandalen men under samma rättegång påpekades också Juve att klubben inte  – men i samma veva påpekade Juventus i ett pressmeddelande att klubben inte hålls ansvarig av domstolen och tänker därför fortsätta sin strid för upprättelse. Och vi snackar inga småsummor direkt.

”Juve” kräver nu 4,2 miljarder kronor i skadestånd av det italienska fotbollsförbundet och har lämnat in en anmälan till TAR – ett slags förvaltningsdomstol – mot det italienska fotbollsförbundets disciplinnämd (FIGC) och serie A-rivalen Inter.

Hur Zlatan är inblandad i detta? Jo, Juventus kräver nämligen 430 miljoner för att de tvingades sälja svensken till Inter när de tvångsnedflyttades till serie B.
"Vi tvingades sälja Ibrahimovic till just Inter 2006 för 24,8 miljoner (euro), men han var värd det dubbla. Sedan sålde Inter honom till Barcelona 2009 för 69,5 miljoner och nu måste FIGC ge oss mellanskillnaden för att reparera skadan: 44,7 miljoner", skriver klubben i sin anmälan, enligt eurosport.se.

Redaktionen

Publicerad 2011-11-15 kl 15:14
Annons
Annons
Annons