IFK Norrköping svek i premiären - såväl på som utanför planen.
Spelet hackade och lagets fans skämde ut sig.
Här är en sammanfattning av lördagens träningsmatcher.

Åtvidaberg - IFK Norrköping 1-1

Försäsongspremiären blev inte vad nykomlingen IFK Norrköping tänkt sig. 1-1 mot Åtvidaberg - och det var ÅFF som förtjänade segern.

ÅFF tog ledningen och hade bud på mer - men IFK:s målvakt Abbas Hassan höll laget kvar i matchen med flera fina räddningar. Norrköping kvitterade genom Imad Khalili, men den allsvenska nykomlingen var blek sett över hela matchen.
Plus för nyförvärvet Astrit Ajdarevic, som försökte skapa framåt.

Utanför planen visade Norrköping ännu sämre klass.
I andra halvlek slängde en Peking-supporter in en smällare på planen.
ÅFF-spelaren Anton Tinnerholm var nära att träffas och föll ihop i chock.

Stämningen mellan Norrköpings och ÅFF:s fans var efter detta hätsk, men matchen kunde spelas färdigt.

Kalmar - Öster 1-0

I Småland var det också derby, Kalmar tog emot Öster. Det gick lugnare till på läktaren, men spelet imponerade inte.
Lågt tempo och typisk träningsmatch, rapporterar Barometern. Kalmar tog ledningen genom Johan Bertilsson, framspelad av Daniel Mendes.

Mycket mer skapade KFF inte, men Öster var ännu tamare framåt och Kalmar-segern var trots allt rättvis.

Lyngby - Trelleborg 1-1

Trelleborg åkte till Danmark och spelade mot Lyngby.
1-1 med mersmak för TFF, speciellt i första halvlek då Trelleborg skapade flera chanser. Men ledningsmålet kom något tursamt genom danskt självmål efter en hörna.
Lyngbys kvitterade på ett stenhårt distansskott, utan chans för en i övrigt stabil Viktor Noring i TFF-målet.

– Det var en bra insats överlag i dag men vi hade mycket bättre tryck i vårt anfallsspel, jämfört med senast (mot Nordsjälland). Vi orkar också på ett helt annat sätt nu, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till Trelleborgs Allehanda.

Örebro-Syrianska 1-0

I Örebro möttes två allsvenska lag. Säsongspremiär för Syrianska, medan Örebro spelat tre matcher tidigare och förlorat samtliga.
Men idag kom första segern för ÖSK. Det såg länge ut att sluta 0-0, men i 89:e minuten hittade ÖSK målet.
Högerbacken Tommy Wirtanen kom runt på kanten och slog ett inlägg. Unge Emil Berger kastade sig fram och dyknickade in 1-0.
Annars en chansfattig och intetsägande match, rapporterar Nerikes Allehanda.

Gefle-Syrianska Kerburan 2-0

Gefle tog emot ett annat Syrianska-lag, division 1-laget Syrianska Kerburan. Och fjolårets nedflyttningskandidat lyckades som enda allsvenska lag få in två mål på lördagen.

Gefle hade ett ordentligt spelövertag, men det dröjde till mitten av andra halvlek innan målet kom. Mittfältaren Yussif Chibsah slog till på volley efter hörna. 2-0 kom i slutminuten, Dragan Kapcevic hittade nye mittbacken Pär Asp som inte gjorde något misstag.

- Spelarna visde bra inställning. Jag tycker också att Pär Asp gjorde en bra första match för oss, säger tränaren Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå efter matchen.

Gais-Qviding 0-0

Gais tog emot division 1-laget Qviding på Valhalla. Det var Gais-dominans matchen igenom och ett tiotal klara målchanser, men bollen ville inte in.

- Jag är inte nöjd. Vi hade problem med målskyttet förra säsongen och det problemet har vi inte löst, säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

Noterbart är att Örebro-förvärvet Eric Bassombeng fick göra debut med ett 20 minuters-inhopp. Det var ingen stor insats av Bassombeng, som dock inte är i full form fysiskt. Alexander Axén vill inte framhålla någon annan spelare i Gais heller: