Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar-basen ångrar inte sina Cabrera-kontakter

Oliver Cabrera förlorade sin agentlicens efter Fotbollskanalens och TV4 Sportens granskning. Ett straff som berör Kalmars ordförande Johnny Petersson som haft många affärer med den kritiserade agenten.

- Det är en väldigt allvarlig och hård bestraffning men han har uppenbarligen begått många allvarliga fel. Det här är dyra läropengar för hela Sveriges fotbollsgemenskap, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

- Men vi ångrar inte affärerna vi har gjort med honom eftersom han inte begått några fel mot oss och han har hjälpt oss med många bra spelare genom åren.

Oliver Cabreras dom kom i eftermiddags och blev hård.
Den kritiserade agenten som under lång tid varit under utredning för oegentligheter i en rad uppmärksammade affärer blev inte bara av med sin licens – han blev det på obestämd tid.

Kalmar FF är den svenska klubb som flitigast använt sig av Oliver Cabreras tjänster. Agenten har varit involverad i flera uppmärksammade Kalmar-affärer med spelare som Patrik Ingelsten, Ari Ferreira och Cesar Santin, för att nämna några.
Men trots att Kalmars ordförande hävdar fläckfria affärskontakter med Cabrera så fick båda parter allvarlig kritik från förbundshåll i somras i samband med att Fotbollskanalen avslöjade oegentligheter kring agenten och affären med Patrik Ingestens försäljning från Kalmar FF till Heerenveen.
Agenten fick av Kalmar ansvaret för att sälja Ingelsten till holländarna.
Problemet var bara att Cabrera jämte hade ett avtal med spelaren och därför satt på dubbla stolar - till en början. Först när Ingelsten fick reda på det hävdes avtalet då han skickade ett brev till förbundet och förklarade läget.

Från början hände dock ingenting - något förbundet hävdar hade att göra med att Cabrera inte skickat in avtalen han skrivit – varken med Kalmar FF eller med Ingelsten. Här spiller ansvaret över även på Kalmar som enligt regelverket också har ett ansvar att se till att den agent man använder sig av följer regelverk och fullgör sitt ansvar kring pappersexercis.

- Jag vet att det är så – och det enda jag kan säga – som jag sagt så många gånger tidigare – vi har i n t e begått något fel i Ingelsten-affären. Det är också något förbundet uppenbarligen kommit fram till, säger Johnny Petersson.

Känner du så här i efterhand att ni utsatte er för onödiga risker med tanke på domen mot Cabrera – kan du ångra ert samarbete med honom?
- Nej, men det kan jag inte göra. Inte så oerhört noggranna vi är mot olika agenter och han har som sagt aldrig gått utanför regelverket i affärer vi haft med honom. Och jag måste också säga att det inte finns en klubb som är mer försiktiga än vad vi är när det gäller att köpa och sälja spelare.

Hur ser du på straffet han nu har fått – är du överraskad?
- Jag vill helst inte göra en sådan värdering, även om det tycks klart att han på en hel del vis gått långt utanför regelverket. Jag litar på att domen är riktig.

Publicerad 2010-11-26 kl 19:37
Annons
Annons
Annons