Kalmar behärskade vinden bäst

Trelleborg-Kalmar 0-1: Hård blåst i Trelleborg igår - och det speglade matchen. Trelleborg hade medvind i första halvlek och var bättre. I andra vände Kalmar och fick in segermålet.

Kalmars försäsong har varit tung - enorma skadeproblem, misslyckade insatser i La Manga och bara en seger, mot superettan-laget Öster.
Men efter en övertygande insats mot Mjällby och gårdagens match mot Trelleborg ligger uttryck som "vinden har vänt" nära till hands.

För vinden stod i fokus igår. TFF öppnade bäst i medvind och Fredrik Jensen hade bästa farligheten i i första halvlek. I friläge sköt TFF-anfallaren rakt på Kalmars Petter Wastå.

– Ett jättebra läge. Med mer kyla chippar jag den över honom. Jag såg inte att han rusade ut och ville få till ett avslut snabbt, förklarar Jensen för Trelleborgs allehanda.

Kalmar hade svårt att få till något anfallsspel i motvinden, men i andra tog smålänningarna över och radade upp fina lägen. I 57:e minuten kunde Daniel Sobralense prickskjuta in 1-0 vid Viktor Norings högra stolpe. Det borde blivit fler Kalmar-mål, men stannade vid 1-0. TFF-tränaren Tom Prahl var inte nöjd med lagets defensiv:

– Vi släpper till för mycket, vi har en backlinje som inte har klarat sig tillräckligt bra.

Publicerad 2011-03-06 kl 19:02