Kalmar besegrade Örebro efter tidigt självmål - tog livsviktiga poäng i bottenstriden

Kalmar tog ledningen tidigt i matchen efter ett självmål av Örebros Johan Mårtensson.
Flera mål blev det inte och Kalmar kunde vinna matchen - och ta livsviktiga poäng i bottenstriden.
- Det var inte vackert, men det var tre poäng, säger Kalmars Erik Israelsson i Dplay efter matchen.

Örebro tog emot Kalmar som jagade otroligt viktiga poäng i bottenstriden. Nahir Besara var tänkt att starta matchen för Örebro, men utgick innan matchen från startelvan och ersattes av Romain Gall. Tungt tapp för Örebro.

Det skulle inte dröja länge innan Kalmar skulle ta ledningen. Piotr Johansson slog in en hörna som Johan Mårtensson oturligt skarvade in i eget mål och satte sitt Örebro i tidigt 1-0-underläge.

Den första halvleken slutade även 1-0 och Kalmar hade i paus tre viktiga poäng i bottenstriden. Och den andra halvleken bjöd på mycket kamp. Kalmar gjorde allt för att hålla i ledningen och bärga tre livsviktiga poäng.

Kalmar ropade på straff två gånger under den andra halvleken, men domaren höll inte med och friade båda gångerna. De fick även ett ypperligt läge att punktera matchen i slutet, men Isak Magnusson träffade inte mål och det blev i stället nerv i slutet.

Men Kalmar kunde hålla undan och vinna. 1-0-segern innebär att Kalmar tar sig upp över strecket. Laget har nu 24 poäng, en poäng mer än Falkenberg, samt två fler än Helsingborg som ligger sist. Värt att notera är att Helsingborg ska möter IFK Göteborg under söndagen.

Kalmar har även lika många poäng som just Göteborg, så matchen mellan HIF och blåvitt är oerhört viktig för bottenstriden även den.

Örebro: Jansson - Ali, Almebäck, Skovgaard, Wright - Seger, Mårtensson, Gerzic, Hümmet - Gall, Karjalainen

Kalmar: Söderberg - Johansson, Nouri, Ring, Bergqvist - Jansson, Israelsson, Gustafsson - Sachpekidis, Herrem, Edquist