Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar fortsätter övertyga - "Ingen för tidig toppform"

3-0 borta mot Halmstad på söndagen. Tidigare 3-1 borta mot AIK och 1-1 borta mot Elfsborg. Kalmar FF fortsatte på söndagen att visa klass inför premiären.

3-0 mot Halmstad efter en mycket stabil insats och därför är frågan oundviklig.
Har Kalmar hittat formen för tidigt?
- (skratt) Ha ha. Nej. Det har vi verkligen inte gjort. Hade vi gjort det, hade vi vunnit med mycket större siffror idag, säger försvararen Stefan Larsson till FotbollDirekt.se.

Kalmar FF stagnerade en aning efter sitt SM-guld men verkar 2010 vara på väg tillbaka till att bli ett lag att räkna med igen i den absoluta striden om SM-guldet.
3-0 mot Halmstad var i sig imponerande, även om det ännu saknas en del i lagets spel.
- Det sköna är att samarbetet fungerar mellan lagdelarna och vi börjar hitta varandra mer och mer. Vi gjorde två vackra mål i första halvlek, där vi fick utdelning på våra omställningar och i det andra gjorde vi ett mål till och hade bud på fler.

Samtliga tre Kalmar-målen gjordes av lagets brasilianska importer - ett bevis gott som något på hur viktiga dessa är för lagets framgång.
- Vi har många offensiva spelare som kan prestera och denna gång var det tre brasilianare som gjorde mål ja. Nästa gång kan det vara en nigerian eller en smålänning, säger Stefan Larsson.

I målet höll talangen Etrit Berisha nollan och hans insats överöstes med lovord från Larsson.
- Det var riktigt kul att han fick hålla nollan. Vi har rullat runt på alla tre målvakter på försäsongen men det har sett stabilt ut hela tiden.

- Det ger extra trygghet när man vet att man kan lita på sin målvakt. Vi i försvaret har annars fått träna lite extra på fotarbetet just för att komma målvakten till undsättning.

Efter den fina försäsongen vill förstås Kalmars spelare inget hellre än att säsongen ska rulla igång så snart som möjligt. Men Larsson verkar ha lyssnat på väl många mantran från sin tränare Nanne Bergstrand.
- Varje match lever sitt eget liv men formen känns på uppåtgående och vi har en konkurrenskraftig trupp som det är just nu.

Publicerad 2010-03-07 kl 18:42
Annons
Annons
Annons