Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar ger inte upp CL-spel på Fredriksskans - ''Det är kommunens ansvar''

Kalmar kommun vill inte finansiera en Champions League-anpassning av Fredriksskans. KFF:s ordförande kräver nu att kommunen tar sitt ansvar.

- Här har hyresvärden ett ansvar, ingen tvekan om det, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

- Det här borde inte kommunen kunna tacka nej till. Vilken kommun tackar nej till ett evenemang som Champions League? Tänk på vad det ger i form av uppmärksamhet, extra hotellnätter och aktiviteter i Kalmar, fortsätter Kalmars ordförande.

I ett första skede har i alla fall kommunen tackat nej till att gå in med de fem miljoner kronor som krävs för att möta Uefas krav av en uppgradering av Fredriksskans.
Men Johnny Peterson tror på en lösning med kommunen om räkneskaperna för att säkra hemmaspel i sommarens Champions League-kval.

- Jag upplever det som att kommunen ändå verkligen vill och försöker lösa det här på bästa sätt för oss. Vi får tillsammans göra en riskbedömning och komma fram till vad som är bäst och minimera riskerna.

Samtidigt - alldeles oavsett en ekonomisk satsning i från kommunen - eller inte - så utesluter inte Petersson att Kalmar själva kan gå in och ta hela kostnaden om kommunen håller fast vid sitt nej.

Ni borde väl ha råd med 50 miljoner i eget kapital?
- Vi har råd. Det kan inte uteslutas att vi löser det själva. Men det handlar som sagt om en risk och det är vad vi i styrelsen får ta ställning till om det till sist blir vår enda utväg att lösa det själva.

- Vi måste komma i håg att flera bortamatcher i kvalet kostar också pengar och så förstås - inte minst det sportsliga som går förlorat.

Ett Fredriksskans anpassat för Europaspel kommer att ta cirka 4 000 åskådare. 1 000 platser går till media och Uefa-representanter, 1 000 till Kalmars egna sponsorer och 2 000 till allmänheten.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-03-18 kl 12:49
Annons
Annons
Annons