Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar hoppas på frisparksspecialist

Sju frisparksmål i J-Södra i fjol. Nu ska Kristoffer Fagercrantz fortsätta trenden i Kalmar.

- Vi behöver förbättra oss och göra mer enkla mål på fasta situationer, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till Barometern från Turkiet-lägret.

Kalmar har länge varit känt för att vara starka på fasta situationer. De senaste åren har dock verkligheten varit en annan. Smålänningarna har haft fasligt svårt att få utdelning på hörnor och frisparkar.
Nu ska 24-årige Kristoffer Fagercrantz ändra på statistiken. Efter bara ett imponerande år i Jönköping Södra har Kalmar hämtat Fagercrantz - av framför allt en anledning.

- Vi kommer att träna en hel del på fasta situationer under träningsveckan och jag vill utnyttja Fagercrantz höger där, fortsätter Nanne Bergstrand.

Huvudpersonen själv lovar att leva upp till förväntningarna som frisparksspecialist, men sätter samtidigt en blygsam målsättning.

- Jag kan lova att jag ska göra minst ett frisparksmål i år, säger Fagercrantz.

24-åringen har gjort en kort allsvensk sejour i Halmstad tidigare. Trots att det bara blev inhopp var han given frisparksskytt när han spelade redan då.

- Jag fick ta alla fasta situationer när jag kom in i Halmstad. Jag spelade till höger på mitten då och vi jobbade mycket med inlägg, säger Fagercrantz.

- Jag har alltid lagt frisparkarna i alla lag jag spelat med.

Nyförvärvet har dock mer än bara frisparkar på sin agenda. Fagercrantz har redan visat upp ett stort offensivt spel och har tagit för sig rejält sedan han kom till Kalmar.

- För att få spela i Kalmar gäller det att prestera och det ska jag. Jag har fått spela båda träningsmatcherna från start sedan jag kom så det känns bra, avslutar Fagercrantz.

Publicerad 2011-03-12 kl 13:42
Annons
Annons
Annons