Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kalmar lyfte med Guldfågeln: "En vägg av ljud när man kom ut på planen"

Allsvenskan

Historisk premiärseger - Kalmar fick den flygande Guldfågeln-start de så väl behövde.
- Jag tror det är först nu vi förstått hur viktig den här segern var, säger Kalmars Tobias Carlsson.

- Det var ju rätt mäktigt när man gick ut på planen, en vägg av ljud som mötte en, säger Tobias Carlsson till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju tränat på den, men det är ju inte riktigt samma sak. Det här kan man vänja sig vid.  

Den förste att göra mål på 250-miljoners-bygget var annars en djurgårdare. Joona Toivio nådde högst på en hörna efter en kvart. Och Kalmar såg krampaktigt ut i inledningen. Men att det skulle vara övertändning vill inte Tobias Carlsson hålla med om.

- Nej, det var helt normal stämning i omklädningsrummet innan. Vi var nog mer lite tagna av stundens allvar, kommunicerade inte på planen som vi brukar. Nej, Djurgården käkar upp oss i första halvlek. Men sedan fick vi 1-1 lite ur ingenstans.

ANNONS

Kristoffer Fagercrantz var mannen som fick Kalmars "kyckling-gryta" att lyfta. En höger-träff från strax utanför straffområdet och borrade sig upp i bortre krysset - det såg ut som Fagercrantz träffade bomull.

- Fantastiskt mål, där vände det för oss. I andra får vi upp bollar på våra forwards och kan börja skapa lägen.  

Och i andra halvlek fyllde Kalmar på med två brasse-mål, Daniel Sobralense och Ricardo Santos. Sedan blev det nervösa slutminuter - inhoppande 18-åringen Calle Björk reducerade i 88:e.

- Ja fy fan, det är klassiskt, man tänker "de får bara inte göra 3-2 nu" och så gör de 3-2. Efter det är det ju total kalabalik de sista minuterna. Klart det var nervöst då. 

- Men skit i det nu! Vi vann, folk går nog hem lyckliga från arenan. Jag tror inte vi själva förstod innan hur viktigt det var att vinna den här matchen. Det börjar gå upp för en nu.

ANNONS

Publicerad 2011-04-11 kl 22:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto