Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kalmar står utan målvakt inför nästa säsong: ”Jag är inte så orolig”

Allsvenskan 2019-12-22 kl 09:00

Dryga två veckor kvar till säsongen 2020 drar igång.
Då står Kalmar FF fortsatt utan målvakt.
- Jag är inte så orolig för den biten, säger sportchefen Jörgen Petersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Med bara ett par veckor innan träningen återupptas för de allsvenska lagen har Kalmar FF en något besvärande situation på målvaktsposten. Samtliga tre målvakter som var med i A-laget 2019, i form av Lukas Hägg Johansson, Viktor Noring och Hampus Strömgren, sitter på utgående kontrakt utan att någon har skrivit på ett nytt avtal. Inte heller har klubben gjort klart med någon ny målvakt.

Trots det är sportchefen Jörgen Petersson inte orolig.

- Vi ska nog ha en målvakt i alla fall, jag tror inte Nanne (Bergstrand, tränare) går med på att vara utan. Det hade varit lite klurigt, han hade fått öka verkningsgraden på de andra annars (skratt), säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Men nej, vi vet att vi har tre avtal som går ut på målvaktssidan. Det är klart att vi för en dialog på en målvaktsbesättning. Vi ska ha in två målvakter på den budget vi har och med den kvalitén som krävs. Där har vi dialog uppe och det är det som rimligtvis kommer att komma först med tanke på att vi har en träningsstart den 7 januari. Jag är inte så orolig för den biten.

Hur går dialogen med de tre målvakter ni hade förra året?
- Den är bra, den är helt okej. Det är inget konstigt. Sedan vet man att när avtal går ut . Jag kan inte sätta mig in i deras situation, den har de koll på själva. Med deras förutsättningar och sen vad de vill ha och vad de vill göra. Men jag tycker att vi har en bra dialog med dem.

Hur ser du annars på truppbygget som ni har inför nästa säsong?
- Jag tycker att spelartruppen är ganska bra. Däremot blir det per automatik lite felbalanserat för det är en hel del kontrakt som går ut och några har lämnat. Adam Hellborg bland annat gick till Sirius, så det är väldigt många spelare ut ur truppen. Det betyder att balansen blir lite skev givetvis och det kommer ta lite tid innan vi hittar rätt med den.

ANNONS

Petersson menar att Kalmar har en bra kvalité på de spelare som finns i truppen, där det finns en hel del erfarnehet i en del äldre spelare. Dessutom tror han att de yngre spelarna kommer att växa med ett år i allsvenskan ytterligare under bältet.

- Man glömmer ibland att de här spelarna som typ (Nils) Fröling bara är 19 år, han fyller 20 nästa år och har spelat en hel säsong. Calle Gustafsson och Isak Jansson var med förra året och de kommer också få än mer speltid och har hög kvalité. De andra är också kvar, Viktor (Elm) är kvar och Fidan (Aliti) är kvar. Så det finns mycket kvalité i laget, definitiv, säger sportchefen.

I dagarna kom samtidigt beskedet att Kalmar inte kommer att åka på något försäsongsläger utomlands efter årsskiftet, som samtliga andra allsvenska klubbar ska. Anledningen är klubbens ekonomi som inte tillåter ett läger i dagsläget. Klubbens ekonomi gör att de ser över kostnader på alla plan.

ANNONS

- Det gäller i allting vi gör. Man har dragit i handbromsen fullt ut. Så varje kostnad nagelfars riktigt ordentligt, säger Petersson som inte kan svara i övrigt på hur ekonomin i klubben ser ut.

- Men det är klart, vi gör ingenting utan att få bekräftat att det är okej att genomföra. Träningslägret var en sådan sak som vi inte fick okej för att göra och då är det som det är.

KFF hade planerat in att försöka åka iväg på ett läger efter januariturnén, eftersom deras medverkan i svenska cupen gör det svårt att åka iväg i vår. Att det inte blir något träningsläger i januari utesluter inte att laget har någon form av läger senare under våren.

Betyder det att ni åker på något träningsläger.

- Där får vi se, det blir upp till Nanne när vi kommer ihop hela gruppen. Det finns säkert möjlighet att hitta sådana saker. Jag säger inte att vi inte ska åka, för då är det så definitivt men i nuläget sätter vi stopp för det. Skulle vi få en öppning har vi i princip bara att trycka på en knapp och köra. Som det är nu så blir det inte det. Sedan kommer det säkert att bli någon typ av mini-läger eller så i samband med en match, det blir mycket mer upp till Nanne att bestämma, säger Petersson.

ANNONS

Hur påverkar det att ni inte kommer iväg på något läger i januari?
- Man kan se det på lite olika sätt. Dels har vi en trupp där det inte kommer att vara många nyförvärv i. Utan den spelartrupp vi kommer ha, större delen är spelare som har varit tillsammans innan. Däremot kommer det vara en ny konstellation i gruppen med tanke på att det är många som försvinner, så det hade varit bra att åka iväg. Så är det ju. Men tar vi ett beslut att vi inte ska åka så ska vi inte åka. Vi ska inte riska någonting med föreningens ekonomi. Har vi inte pengarna till det just nu ska vi inte göra det.

Däremot har Kalmar gjort klart med en ny tränare inför nästa säsong. I förra veckan kunde Fotbollskanalen berätta att Nanne Bergstrand var klar för en återkomst till klubben, något som klubben senare bekräftade. Sportchefen är glad över att ha tränarfrågan klar.

ANNONS

- Jag har sagt innan att det läget vi är, med en stor förändring och många saker så har Nanne en väldigt kort inkörningstid. Han kan starta direkt och han är bosatt i Kalmar och kan spelartruppen ganska väl. Han kan ledarna och alla vi som är runtomkring har nästa jobbat med honom genom åren, så det underlättar nog för alla parter. Så att han har en jätteviktig roll, givetvis, säger Petersson.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto