Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar värvar från Kosovo

Kalmars scoutingresa till Kosovo har gett resultat.
Klubben har gjort klart med två spelare därifrån - en back och en mittfältare.

29-årige mittbacken Alban Dragusha och 25-årige mittfältaren Liridon Leci har skrivit på varsitt treårskontrakt.

– Det är två spelare som vi har haft koll på genom vår förre tränare Albert Bunjaki som haft dem i det inofficiella landslaget i Kosovo. Kjell Nyberg har även varit nere i Tirana och sett en match som de har spelat, säger klubbchefen Svante Samuelsson till Barometern.

Kalmar har sedan tidigare klargjort att Kosovo är ett spår man kommer satsa extra hårt på. Sedan tidigare finns målvakten Etrit Berisha i klubben.

Klubbens värvningsansvarige Kjell Nyberg åkte i december ner till Kosovo för att scouta spelare med hjälp av Albert Bunjaki, tidigare andretränare i Kalmar.
I Kalmar känner man sig säkra på att de som nu värvats är spelare som håller allsvensk klass. 

- Vi har haft en dialog med Albert Bunjaki länge och det tror vi absolut att det är. Det är två killar som vi hoppas kommer bli bra för oss.

- Alban Dragusha är en erfaren och spelskicklig mittback som rankas som en av de bästa försvarsspelarna i den albanska ligan.

-Liridon Leci är en fysisk spelare som kan användas på flera olika positioner, men som vi ser i en kantroll på mittfältet.

Spelarna ansluter till Kalmars försäsongsträning så fort myndigheternas administration av visum och arbetstillstånd är färdig.

Anton Zetterma
Publicerad 2011-01-07 kl 10:21
Annons
Annons
Annons