Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Stort intresse runt Kalmar efter Elm-värvningarna: "Alla tycker det är positivt"

Kalmar

Kalmar FF har hämtat hem både Rasmus och Viktor Elm. Förutom en stor ökning i intresse kring klubben medför det också att de sportsliga förväntningarna höjs.
- Jag vill personligen vara med i ett lag som har förväntningar på sig och ha chans att vinna nånting, säger mittbacken Marcus Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Marcus Nilsson valde efter förra säsongen att inte förlänga med Kalmar FF. Mittbacken ville ut i Europa och var bland annat på provträning hos West Ham i två veckor. Men det blev inget kontrakt med London-klubben och till slut kom Nilsson överens med Kalmar om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015. 27-åringen menar att det inte var några problem att ställa om sig från tanken om Europa till en ny säsong med KFF.

- Det är fotboll på båda ställena liksom. Så det är inte så svårt. Men jag har tränat på bra under hela uppehållet och hållit igång. Jag har aldrig tränat så mycket som jag gjort nu. Jag var förberedd för att komma in i en säsong redan i februari så jag känner mig i väldigt bra form, säger han till fotbollskanalen.se.

Annons

Var du inställd på att lämna efter förra säsongen?
- Ja, det var jag. Det var min plan. Jag vill väldigt gärna ha en ny chans utomlands och visa att jag är en bra spelare. Jag har en vilja att komma med i landslaget och då krävs det att man spelar i ett bra lag och gärna utomlands. Jag har fortfarande ambitioner med mitt fotbollsspelande.

Trots att det inte blev någon flytt till West Ham så menar Marcus Nilsson att han drar nytta av erfarenheten.

- Man får ju en självförtroendeboost när man känner att man hänger med på så pass hög nivå. Det ger mycket, och fotboll är mycket mentalt. Så det hjälper mig.

Vad är ambitionen nu, ser du fram till sommaren med Kalmar eller ser du över en hel säsong?
- Jag har ju ett år på kontraktet, men det finns möjlighet att lämna i sommar om det kommer ett bud som är tillräckligt bra för Kalmar, och det är klart att jag skulle vilja det. Men mitt fokus är på att träna hårt och vart jag än är göra det bra. I slutändan är det ju det som det handlar om. Och är jag tillräckligt bra så kommer det intressenter.

Annons

Med bara dagar kvar till den allsvenska premiären är det en förväntsfull Marcus Nilsson som ser fram emot match.

- Det känns bra. Jag är lite förkyld bara, så jag hoppas att jag hinner bli helt återställd innan matchen på lördag. Men det känns bra. Det är kul med Elmarna som har kommit hem igen och det ger extra boost inför matchen.

Kalmar har som bekant plockat hem både Rasmus och Viktor Elm. Brödratrion, där även David ingår, från Broakulla är därmed återförenade i klubben. Elmarna har gjort att intresset kring Kalmar FF har ökat mycket och klubben andas positivism.

- Jag tror de flesta känner att det är ett tillskott och att vi blir ett bättre lag. Det är duktiga spelare och man märker att intresset blir större runt om i stan och medialt och alla tycker att det är positivt, säger Marcus Nilsson till fotbollskanalen.se.

Annons

Det innebär ju även att förväntningarna på Kalmar höjs, hur ser du på det?
- Jag vill personligen vara med i ett lag som har förväntningar på sig och ha chans att vinna nånting. Efter vår höst förra året är det inte många som tror på oss, vilket jag tycker är lite konstigt med tanke på att vi hade en väldigt bra första halva av säsongen. Men nu när Viktor och Rasmus har kommit tillbaka så är vi ännu slagkraftigare än förra året så det känns bra.

Kalmar inledde förra säsongen mycket starkt och efter 13 spelade omgångar var man tvåa i tabellen bakom Malmö FF. Men sedan vände det, KFF rasade i tabellen och efter en jobbig höst slutade laget elva i tabellen.

- Det var såklart många små anledningar, men den största anledningen var att vi fick skador på nyckelspelare. Vi hade inte tillräckligt bred trupp för att klara av så mycket skador som vi fick. Det tror jag var den största anledningen, sen var det småsaker som la på varandra hela tiden. När man kommer in i en dålig period och det går emot en så bara byggs det på hela tiden. Så förutom de här skadorna så är det svårt att säga varför det gick som det gick, säger Nilsson.

Annons

I lördagens premiär på Guldfågeln Arena kommer Helsingborg på besök. Född och uppvuxen i staden, och med ett förflutet i HIF, så blir det ett speciellt mötet för Marcus Nilsson.

- Det är alltid speciellt. Helsingborg är speciellt för mig, min hemstad. Jag känner många runt klubben och har en historia där så det är alltid speciellt.

Hur viktigt är det att inleda med en seger efter den höst ni hade?
- Det är alltid viktigt att få en bra start, oavsett hur det gick förra året. Om man börjar med en vinst så andas klubben positivitet och man tror på det man håller på med och publiken blir entusiastiska och glada, så det blir många små synergieffekter som tar fart. Det är jättebra med en vinst i början.

Det har ju blivit ett uppsving runt klubben nu när Elmarna har kommit hem, det finns ingen risk för övermod?

Annons
- Nä, även om inte Rasmus och Viktor hade varit här så hade vi varit väldigt hungriga på att visa att vi är väldigt mycket bättre än vi visade under hösten och alla vill ut och göra bra ifrån sig. Så jag är inte alls orolig för någon form av underskattning, vi måste verkligen jobba hårt i varje match för att vinna poäng.

Vad ser du i Kalmar FF som talar för att det här blir en bra säsong?
- Nä men vi har gått igenom vad som inte funkade förra året och har tagit in en ny tränare som har ett lite annat tänk. Och sen har vi bra spelartrupp tycker jag. Som vi har pratat om så har Elm-bröderna kommit och förstärkt mittfältet, som är en väldigt viktig lagdel. Och sen får vi helt enkelt vänta och se i framtiden hur det går för oss. Vi kommer väl förhoppningsvis bara bli bättre och bättre. Det tar ju lite tid att lära känna alla och få igång systemet, säger Marcus Nilsson till fotbollskanalen.se.

Annons
Publicerad 2015-04-02 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto