Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kan lämna Elfsborg: ”Spelar mindre roll”

Gais ligger trea i allsvenskan och är i allra högsta grad med i toppstriden. Men talangen Jesper Florén svävar inte i väg 1-0-vinsten mot Kalmar.
– Vi ska inte stirra oss blinda på tabellen, säger han.

Gais trummar på i toppen av allsvenskan. Göteborgsklubben tog på söndagen en viktig 1-0-seger över Kalmar och klivet upp till tredjeplatsen. Det är dock sex poäng upp till tvåan Elfsborg, medan Helsingborg har tolv poängs försprång.

Den unge yttermittfältaren Jesper Florén vill nu tona ner lagets tabellposition.
– Det känns jävligt kul att vi är med i toppen i år. Men sedan ska vi inte stirra oss blinda på tabellen, säger han till FotbollDirekt.se.

20-åringen stod för assisten till matchens enda mål, redan efter elva minuter. Ett fint inlägg träffade Wandersons skalle och 1-0 var ett faktum.
– Det var skönt. Det är klart att man vill göra så mycket poäng som möjligt. Att det var matchavgörande är ännu skönare.

Målskytten Wanderson bestämde sig nyligen för att stanna i Gais och skriva på ett nytt kontrakt, något som Florén är nöjd över.
– Det är självklart viktigt, det kan man inte sticka under stol med. Han gör mycket poäng och är en bra spelare - en av de bästa i allsvenskan, berömmer mittfältaren.

Florén är för närvarande utlånad från Elfsborg till den svartgröna klubben, vilket han var även förra året. Talangen trivs också bra i Gais och att hans framtid finns i Borås är inte helt säkert.
– Jag vill spela så mycket som möjligt. Sen var jag gör det spelar mindre roll. Jag vill bara spela och utvecklas.

Hur ser du på dina chanser att få speltid i Elfsborg när du kommer tillbaka?
– Det är inget jag funderar på nu, jag kör på i Gais bara. Jag försöker göra så bra ifrån mig som möjligt i Gais.
– Det har bara varit positivt i Gais. Jag har spelat mer här än i Elfsborg och det är utvecklande.

Hade du verkligen trott att ni skulle vara med och fightas uppe i toppen inför säsongen?
– Vår inställning är att göra det så bra som möjligt i varje match. Vi tycker att vi underpresterade förra säsongen och i år ville vi vara bättre. Hittills har det gått bra och det är bara fortsätta att jobba på.

Martin Petersson

Publicerad 2011-08-14 kl 20:21
Annons
Annons
Annons