Kapten Hellquist hjälte i Dif

Philip Hellquist fortsätter sin övertygande försäsong. Igår förärades Djurgårdstalangen med kaptensbindeln - och tackade för förtroendet med ett avgörande 2-1-mål mot vitryska Vitebsk.

- Philip agerade som en lagkapten ska göra och tog närkamperna när de behövdes, säger Dif-tränaren Lennart Wass till klubbens hemsida.

Djurgården fick bästa möjliga start på träningslägret i Turkiet,
2-1-seger mot Vitebsk, nia i vitryska ligan.
Och segern övertygade i sken av förutsättningarna: Ihållande regn på en redan dålig plan. Dessutom motvind i form av en vitrysk (!) domare som enligt rapporterna lät sina domslut gå i rejäl Vitebsk-favör. "Unbelievable" var domar-omdömet från Dif:s Prince Ipke-Ekong.

Vitryssarna spelade tufft, men Djurgården klev inte undan och hade spelövertag i första halvlek. Men det var Vitebsk som tog ledningen i halvlekens slutminuter.

– Vi gjorde två misstag i försvarsspelet under matchen och ett av dem gjorde Vitebsk mål på. Upprinnelsen var en djupledsboll som hamnade bakom vår backlinje på vår vänsterkant, rapporterar Lennart Wass.

Djurgården tog med sig det fina spelet in i andra halvlek, men det dröjde till 60:e minuten innan man fick utdelning. Philip Hellquist serverade Christer Youssef friläge och 1-1 var ett faktum.

Sedan dröjde det till slutminuten innan Djurgården kunde avgöra. Philip Hellquist ordnade frispark i bra läge, Kasper Hämäläinen slog den bra och Vitebsk målvakt tvingades släppa retur. Och vem var på plats om inte Philip Hellquist. 19-åringen tryckte upp returen i nättaktet och blev matchhjälte med kaptensbindel och allt.

Hellquist fick beröm av Lennart Wass, tillsammans med Christer Youssef och unge högerbacken Philip Sparrdal-Mantilla.

Totalt sett en stabil men inte översvallande bra insats av Djurgården, enligt Wass:

- Vi hade bestämt oss för att vinna och klarade det. Insatsen var godkänd.

Publicerad 2011-02-26 kl 10:47