POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
15v

Kaptenen med makalöst facit för Djurgården: "Vi kommer vara med i toppen hela vägen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

STOCKHOLM. 2,5 poäng i snitt med Marcus Danielson, 0,33 poäng i snitt utan honom.
När Djurgården har haft sin kapten på planen i år har laget gjort resultat.
- Det ser väl bra ut, säger Danielson till Fotbollskanalen och ler.

Djurgården tog sin tredje raka seger under söndagen, när man besegrade Östersunds FK med 3-1 på hemmaplan. Nu ligger laget trea i allsvenskan och har tre poäng upp till ettan Malmö FF.

- En bra match av oss. Kanske vår bästa i allsvenskan i år, om man ser till helheten. Vi var bra i stort sett hela matchen. Vi hade inga djupa dalar i alla fall, säger mittbacken Marcus Danielson.

Mot ÖFK spelade Djurgården med tre mittbackar. I mitten? Just lagkaptenen Danielson. 

- Det fungerade bra. Vi fick prova det senast (mot Elfsborg, i drygt en halvlek) och nu har vi fått träna lite på det i veckan. Jag tycker det fungerade jättebra. Vi har satt det snabbt. Det är bra att kunna ha som alternativ, att vi kan spela både med fyr- eller tre-/fembackslinje.

Med Danielson på planen har också Djurgården levererat resultat i allsvenskan i år. I snitt har de blårandiga tagit 2,5 poäng per match med honom på planen. Utan honom ligger snittet på 0,33 poäng.

- Det var någon som nämnde det för mig här i veckan. Det ser väl bra ut. Jag får hoppas att jag får hålla mig skadefri, säger han och ler.

Vad säger de siffrorna?
- Jag vet inte. Det ska inte jag uttala mig om. Det är kul att det går bra när jag spelar.

Danielson njuter av sin situation i Djurgården just nu.

- Jag trivs jättebra med hur det är nu. Det känns som att vi har något väldigt bra på gång. Vi hakar på i toppen, även om vi hade en tyngre period under mitten av våren. Vi har kapacitet att vara med hela vägen. Jag själv har fått en stor roll och trivs jättebra med det.

Om det faktum att Djurgården tagit tre raka segrar inför sommaruppehållet som väntar efter kommande match mot Sirius säger Danielson:

- Jätteviktigt, men sen gäller det att vinna nästa match mot Sirius också för att vi verkligen ska kunna känna oss relativt nöjda med våren. Tar vi Sirius ser det väldigt bra ut.

Hur viktigt mentalt brukar det vara att plocka poäng just innan ett uppehåll?
- Det är alltid skönt att gå på semester och känna att man har presterat bra. Det är väl något vi kommer att prata om här i veckan att vi verkligen ska ta ut det sista för vårsäsongen och vinna mot Sirius.

Hur långt kan det räcka för er i år?
- Jag tror vi kommer vara med hela vägen uppe i toppen. Sen är tabellen jämn så det är många lag som förmodligen kommer kunna haka på. Det gäller bara att vi fortsätter utveckla vårt spel, för jag tycker vi har en väldigt bra trupp och så.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf vill gärna inte ha allt för stort fokus på just resultatraden den senaste tiden.

- Det är ingen hemlighet att vi hade en jobbig period tidigare. Vi hade massa sjukdomar som ställde till det. Det blev väldigt hattigt i både träning och med matchandet.Vi hade åtta-nio spelare som var sjuka inom en tvåveckorsperiod, när vi dessutom hade tätt matchande. Det handlar om att fortsätta jobba på och det har varit skönt de senaste veckorna att vi haft 18-19 spelare som varit friska och hela. Då får man bättre kontinuitet i träning och matchandet. Sen när poängen väl trillar in… folk är så extremt resultatberoende. Egentligen är vår bästa halvlek på väldigt länge den första mot AIK. Då gjorde vi vad ingen annan gjort mot AIK. Sen är det så att mål påverkar matchbilden och vi förlorade den matchen, och då tycker alla att det är katastrof. Men poängen kommer i slutändan så länge vi jobbar hårt varje dag. Enskilda matcher kan gå lite hur som helst, men det gäller att ha metoder och vara starka som grupp så att man kan tråckla sig ur svåra matcher också, som den mot Elfsborg i förra veckan. Nu har vi tre raka segrar och är jättetacksamma för det men vi vet att poängen kommer av hårt jobb varje dag, säger Lagerlöf.

Publicerad 2019-05-27 kl 07:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå