Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karlsson sågar svensk fotboll: "Kommer inte någonstans"

Allsvenskan

Jönköpings Södras högerback Stefan Karlsson delar ut en rejäl känga till svensk fotboll.
- Man gillar det man alltid har gjort och man går ogärna utanför boxen, säger han till Jönköpings-Posten.

Foto: Bildbyrån

2014 blev ett bra år för Stefan Karlsson. Då gjorde han nio assist under sin debutsäsong i Djurgården. Men 2015 petades högerbacken av samme tränare, Pelle Olsson, och sommaren 2016 lämnade han klubben för spel i Östersund efter en lång tid av brist på speltid.

Nu går Karlsson hårt åt den fotboll som Djurgården spelade under Pelle Olsson, en fotbollhan tycker bestod av raka linjer och att situationerna som man ställdes inför under matcherna redan var uttänkta sedan tidigare. 28-åringen gillar den mer "friare" fotbollen som han fick spela i Östersund.

- Det är stor skillnad på Östersunds fotboll och Djurgårdens fotboll. Ärligt talat var jag så jäkla trött på den fotbollen vi spelade i Djurgården och som jag hade spelat även i Öster, säger Karlsson i en intervju med Jönköpings-Posten.

ANNONS

Högerbacken skrev i vinter på ett tvåårskontrakt med allsvenska konkurrenten Jönköpings Södra och när han presenterades sa han att han tycker att det bara finns två intressanta tränare i allsvenskan, just Östersunds Graham Potter och J-Södras Jimmy Thelin.

I intervjun med Jönköpings-Posten förklarar Karlsson vad han tänker kring svensk fotboll och dess utveckling.

- Jag anser att Sverige inte kommer någonstans i sin fotboll. Det är samma tränare år ut och år in som spelar samma fotboll varje år. De går samma utbildningar och de går utbildningarna tillsammans. Det finns några som försöker tänka lite nytt, men ramarna är samma. Jimmy och Graham tänker utanför boxen. De tittar mer utomlands, kollar på varför de stora tränarna lyckas, hur de använder ytorna på planen och så vidare. Det är ett helt annat tänk än hur 80-90 procent av övriga tränare i Sverige tänker.

ANNONS

JP: Varför tror du att det är så?
- Man är ju en vanemänniska. Både som fotbollspelare och människa. Man gillar det man alltid har gjort och man går ogärna utanför boxen. Jag tror att VM-bronset 94 förstörde lite också. Det är kanske det största som hänt inom svensk fotboll och då går man tillbaka och kollar vad vi gjorde bra då. Men i Östersund och i J-Södra pushas vi att tänka utanför boxen. Jimmy uppmanar oss att ta obekväma löpningar och öppna för varandra. Det skapar kreativitet och allting. Det är så som fotboll ska vara.

Publicerad 2017-02-15 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto