Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Keene: "Måste spela bra för att få starta"

Elfsborg har gjort flest mål i Allsvenskan den här säsongen. Notoriske målgöraren James Keene har stått för två mål på tre matcher. Han är dock medveten om den knivskarpa konkurrensen som finns i Elfsborg.

Denni Avdic, Fredrik Berglund, Amadou Jawo slåss förutom James Keene om anfallsplatserna i Elfsborg. Ja egentligen är Johan Larsson också anfallare men han spelar som bekant på mittfältet med den äran i Stefan Ishizakis frånvaro.
- Det är alltid bra med konkurrens och det är många bra spelare man har att konkurrera med. Det gäller att spela bra och prestera för att få spela från start i nästa match, säger James Keene till FotbollDirekt.se.

Du säger prestera, innebär det att du känner pressen på dig att göra mål?
- Nej. Inte riktigt så. Men det handlar om att bidra till att laget når framgång och att vi spelar bra offensivt. Se på Amadou Jawo. Han har spelat i alla tre matcher från start men inte gjort något mål men ändå varit en av de bästa spelarna på planen, säger Keene.

- Det handlar om vad man bidrar med i anfallsspelet. Det är inte alltid man gör mål som anfallare men ändå kan göra en bra match.

Han själv har gjort tre mål på två matcher och båda målen kom i 6-0-segern mot Halmstad. Men Keene tycker ändå att det var en bättre prestation laget stod för mot Kalmar senast trots att det "bara" blev 2-2 i den matchen.
- Sett till hur planen var, var det en imponerande insats av oss att kunna göra två mål. Det är inte många lag som åker från Fredriksskans med att ha gjort fler än ett mål. Det är vi riktigt nöjda med.

I nästa omgång ställs laget mot ett annat gulsvart lag som har imponerat stort under inledningen av säsongen och som leder allsvenskan efter tre omgångar - Häcken.
- Vi kommer absolut inte att ha någon fördel av att spela på konstgräset på hemmaplan. Häcken är ett mycket passningsskickligt lag har ett bra kortpassningsspel och spelar fotboll - inte bara kämpar.

- Dessutom har de ett riktigt bra mittfält med Henriksson och Chibuike. Häcken kommer absolut att bli topp tre-fyra. Det blir en mycket svår match för oss.

Publicerad 2010-04-03 kl 14:56
Annons
Annons
Annons