POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Keita bekräftar allsvenska och utländska bud: "Jag vill vinna ligan"

Foto: Bildbyrån.

Kontraktet med Östersunds FK löper ut vid årsskiftet.
Aly Keita kan mycket väl ha gjort sin sista match i klubben.
"ÖFK vill att jag stannar, men jag har fått erbjudanden från utlandet och från annat håll i Sverige", skriver målvakten i ett sms till Fotbollskanalen.

2019 har varit ett stökigt år för Östersunds FK. Klubben säkrade det allsvenska kontraktet i slutskedet av säsongen och utanför fotbollsplanen har det stormat kring föreningen.

I slutet av november kom Svenska Fotbollförbundets licensnämnd med beskedet att ÖFK inte beviljas elitlicens för kommande säsong, ett beslut som sedan överklagades av klubben. På sin hemsida uttryckte sig ÖFK själva om att man väntar sig ett beslut från överklagandenämnden före jul.

Väl på plan har flera tongivande spelarna försvunnit de senaste säsongerna – och när 2019 går över till 2020 löper avtalet ut för spelare som Tom Pettersson, Jamie Hopcutt och Aly Keita.

I slutet av oktober sa lagkaptenen Tom Pettersson, i en intervju med Östersunds-Posten, att han kommer lämna klubben efter säsongen. Dessutom uppgav Expressen tidigare i år att Hopcutt ska ha bestämt sig för att lämna föreningen – där Häcken ska vara intresserade.

Aly Keita då? Han kan också vara på väg bort från ÖFK.

"Jag vet faktiskt inte vad som väntar men jag ser fram emot vad som väntar mig i framtiden. Jag känner att jag har visat i allsvenskan och även när vi var i Europa League att jag är en bra målvakt. Jag känner fortfarande att jag har många mål som jag vill uppnå. Det är väldigt tidigt än, men jag har fått erbjudanden från utlandet och från annat håll i Sverige. ÖFK vill att jag ska stanna men vi får se vad som händer. Oavsett var jag hamnar så vill jag vara i ett lag som strävar efter att vinna ligan", skriver Keita i ett sms till Fotbollskanalen.

Keita anslöt till ÖFK i januari 2014, från Syrianska, och vaktade målet vid 23 tillfällen under 2019 års allsvenska.

Publicerad 2019-12-14 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå