Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Keita bekräftar allsvenska och utländska bud: "Jag vill vinna ligan"

Allsvenskan 2019-12-14 kl 17:07

Kontraktet med Östersunds FK löper ut vid årsskiftet.
Aly Keita kan mycket väl ha gjort sin sista match i klubben.
"ÖFK vill att jag stannar, men jag har fått erbjudanden från utlandet och från annat håll i Sverige", skriver målvakten i ett sms till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

2019 har varit ett stökigt år för Östersunds FK. Klubben säkrade det allsvenska kontraktet i slutskedet av säsongen och utanför fotbollsplanen har det stormat kring föreningen.

I slutet av november kom Svenska Fotbollförbundets licensnämnd med beskedet att ÖFK inte beviljas elitlicens för kommande säsong, ett beslut som sedan överklagades av klubben. På sin hemsida uttryckte sig ÖFK själva om att man väntar sig ett beslut från överklagandenämnden före jul.

Väl på plan har flera tongivande spelarna försvunnit de senaste säsongerna – och när 2019 går över till 2020 löper avtalet ut för spelare som Tom Pettersson, Jamie Hopcutt och Aly Keita.

ANNONS

I slutet av oktober sa lagkaptenen Tom Pettersson, i en intervju med Östersunds-Posten, att han kommer lämna klubben efter säsongen. Dessutom uppgav Expressen tidigare i år att Hopcutt ska ha bestämt sig för att lämna föreningen – där Häcken ska vara intresserade.

Aly Keita då? Han kan också vara på väg bort från ÖFK.

"Jag vet faktiskt inte vad som väntar men jag ser fram emot vad som väntar mig i framtiden. Jag känner att jag har visat i allsvenskan och även när vi var i Europa League att jag är en bra målvakt. Jag känner fortfarande att jag har många mål som jag vill uppnå. Det är väldigt tidigt än, men jag har fått erbjudanden från utlandet och från annat håll i Sverige. ÖFK vill att jag ska stanna men vi får se vad som händer. Oavsett var jag hamnar så vill jag vara i ett lag som strävar efter att vinna ligan", skriver Keita i ett sms till Fotbollskanalen.

ANNONS

Keita anslöt till ÖFK i januari 2014, från Syrianska, och vaktade målet vid 23 tillfällen under 2019 års allsvenska.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto