POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Keita ny kapten och "lagpappa" i ungt ÖFK: "Måste ta ett ansvar"

Foto: Bildbyrån

VALE DO LOBO. Aly Keita är ny lagkapten i ÖFK.
Målvakten är äldst i laget - som bara har fyra spelare över 25 år.
- Jag känner att jag måste ta ett ansvar, säger han till Fotbollskanalen.

Östersunds FK:s rutinerade målvakt Aly Keita, 34, anslöt redan vintern 2014 till Jämtlandslaget och har sedan dess fått vara med om både med- och motgångar. Keita var bland annat en viktig spelare när ÖFK både vann svenska cupen och gick till sextondelsfinal i Europa League, men har också fått vara med om tyngre perioder som i fjol, då det både stormade på och utanför planen.

Keita skrev än dock i vintras på ett nytt avtal och blev i veckan utsedd till ny lagkapten i klubben. Tom Pettersson var tidigare kapten, men lämnade efter säsongens slut.

- Det är kul. Jag var det några gånger när Tom (Pettersson) var borta och det är självklart speciellt för mig. Jag älskar den här klubben och det är en ära, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag har varit här länge och jag tycker att det känns bra. Det känns som att vi har något spännande på gång med många unga bra spelare. Nu har vi fått spela ihop ett år och det känns som att det börjar sätta sig lite, fortsätter han.

Östersund har nämligen just nu endast sex spelare i truppen som är över 25 år. Därmed kan möjligen 33-årige Keita bli viktig med sin erfarenhet. Han är beredd på att ta ansvar.

- Jag tar självklart ett stort ansvar, då jag har varit här länge och är en av de äldre. Det är ett stort ansvar, men det är också ett ansvar som jag gärna tar.

Är det viktigt att de äldre spelarna kliver fram vid en möjlig svacka?
- Ja, självklart. Men det gäller också hela laget. Det känns som att även de yngre har fått ett år extra, så det är inget vi kan klaga på eller säga något om, men jag känner att jag måste ta ett ansvar i varje match. Jag känner att jag har gjort det och jag kommer att fortsätta med det.

Vad tror du om säsongen?
- Jag tror att vi kan överraska väldigt många. Det känns som att vi har många som kan explodera i år och om de gör det kan vi överraska väldigt många.

Publicerad 2020-02-10 kl 21:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå