POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kennedy förlorare i rättstvist mot Djurgården

Kennedy Igboananike ser ut som att sluta som en förlorare i rättstvisten mot Djurgården - detta även om skiljenämnden dömer till nigerianens fördel.
- Domen drar ut på tiden och kommer nu tidigast i september så han missar chansen att byta klubb i det här transferfönstret, fruktar SFS:s sekreterare Magnus Erlingmark.

Rättsprocessen mellan Djurgården och Kennedy Igboananike är ännu inte avgjord och ser nu inte heller ut att bli det innan månadens slut och med det missar den mestadels petade djurgårdsstjärnan chansen att byta klubb under pågående transferfönster och tvingas med det sannolikt kvar i Djurgården säsongen och kontraktstiden ut.

I dag kan FotbollDirekt avslöja att skiljenämnden kommer att dröja med sitt utslag till en bit in i september och därmed missas deadline för pågående transferfönster.

Afrikanen ser med andra ord ut som en förlorare mot Djurgården, oavsett hur skiljenämnden väljer att döma.
- Det är tyvärr så det ser ut. En dom ser ut att dröja till en bit in i september och det är ju inte bra för spelaren som missar chansen till att bryta avtalet och gå till en ny klubb i det här fönstret, säger spelarföreningens representant Magnus Erlingmark till FotbollDirekt.se.

Rättstvisten följs med stor spänning och väntas bli vägledande för snarlika fall i framtiden då Kennedy-historien är det första i sitt slag på rättslig nivå i Sverige. Men redan ser alltså  Kennedy ut att missa att tjäna på ett eventuellt positivt utslag.
Dels för att han missar chansen att hitta en ny klubb i pågående transferfönster men också för att så mycket mer än en månad inte kommer att återstå av nigerianens kontrakt som går ut efter densamma.

Erlingmark vill emellertid inte helt och hållet se det som att Kennedy nu missar chansen att tjäna på en vinnande dom och vill undersöka möjligheterna till dispens.

- Jag vet inte men det finns kanske en möjlighet till dispens för Kennedy att få kunna skriva på för en annan klubb, även efter den sista augusti. Det kan vara en möjlighet och någonting vi får undersöka, öppnar Erlingmark.

Hur ska man välja att se på det faktum att det drar ut på tiden?

- Det är klart att skiljenämnden har mycket annat att ta hand om men det är klart att det också handlar om att det inte är ett lätt fall och därför gör så att det drar ut på tiden. Det är både komplicerat och viktigt inför framtiden hur det här utslaget blir.

Med andra ord kan man säga att det förmodligen är andra spelare i framtiden som kommer att tjäna på en positiv dom för Kennedy – mer än honom själv…?

- Ja, risken finns att det blir så.

FOTNOT: Tvisten mellan Kennedy Igboananike och Djurgården handlar om klubben haft rätt att stänga spelaren ute från a-lagsverksamheten, något som pågick under flera månader i vintras och fram till i somras. Djurgården hävdar det. Igboananike och hans agent å sin sida vill se det som ett kontraktsbrott att spelaren tvingades att träna med U19-laget.

Publicerad 2012-08-23 kl 14:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå