Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kennedy sänkte lönen för att få stanna i Bajen: "Accepterar det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STOCKHOLM. Kennedy Bakircioglu spelar ett år till i Hammarby.
Med sänkt lön - och ytterligare fokus på att bidra som ledare inom truppen.
- Det är inga problem för mig, säger Bakircioglu till Fotbollskanalen.

I november fyller Kennedy Bakircioglu 37 år. Men mittfältaren och klubbikonen kom överens med Hammarby om en förlängning av hans kontrakt över 2018 i dagarna. Nästa år blir hans sista i den grönvita tröjan, det är också redan bestämt.

- Vi har haft en ganska bra dialog, i en ganska lång tid. Vi har diskuterat fram och tillbaka, om bland annat vilka funktioner jag kan bidra i. Det är som spelare i första hand, men jag ska också hjälpa de unga killarna som blir uppflyttade till A-laget och även andra spelare i laget. Jag har varit med på en lång resa och vet mycket om hur det ska gå till. Det kan vara bra att det finns en spelare som mig i truppen, som är en ledare. Sen känner jag mig inte klar som spelare. Vi var ganska eniga om vad som kunde bli bra för mig och klubben. Jag är glad och väldigt stolt över att få vara med i ytterligare ett år, säger Kennedy till Fotbollskanalen.

- Jag ska kunna konkurrera på samma villkor som alla andra. Sen har jag accepterat min roll. Om jag kommer in som nu (mot Sirius under måndagen) ska jag in och göra det bästa jag kan, men också lyfta de andra.

Någon annan titel än bara "spelare" kommer inte veteranen få, men han gör ingen hemlighet av att han gärna bidrar till ledarstabens arbete med laget.

- Det är klart att jag också vill vara med och hjälpa till så gott det går. Jag ska kunna fördela min uppgift. När jag inte spelar ska jag se till att mina lagkamrater mår bra och ge alla andra spelare energi.

Kommer det rent konkret stå något annat i din arbetsbeskrivning framöver?
- Det får vi se. Vi har inte hunnit skriva på kontraktet än, men vi är överens om allting.

2018 blir alltså sista säsongen i Hammarby, men ännu har inte Kennedy bestämt sig för om han lägger skorna på hyllan efter nästa år.

- Just nu vet jag inte. Det får vi se fram till dess, det gäller att känna efter kring hur kroppen mår. Det vågar jag inte säga något om just nu. 

Kände du någon oro för att klubben inte skulle vilja förlänga med dig?
- Nja, jag vet inte om jag ska säga att det var en oro. Men jag kunde ju inte gå runt och känna mig säker. Sen har dialogen med Jesper (Jansson, sportchef) och Henrik Kindlund (vd) fungerat exakt så som jag tänkt mig. Det kändes bra.

Hammarby-ikonen medger också att han har gått med på att sänka sin lön för att få fortsätta ett år till.

- Det borde alla förstå att det är så. Man kan inte ha samma lön när man blir äldre och går mot slutet av karriären. En sådan spelare kan inte ha samma lön, det är ganska förståndigt. Jag accepterar det och det är inga problem. Jag har varit i klubben, gjort väldigt mycket gott här och det känns bra. Jag kom hem när det var som jobbigast för Hammarby och inte heller då var pengarna viktigast för mig. Det var hjärtat som sa till mig: "Kom hem och hjälp Hammarby". Bara där förlorade jag väldigt mycket pengar, på att jag kom hem från La Liga. Det var inte viktigt för mig då och nu har vi kommit överens, det är viktigast.

Efter att Kennedy lagt skorna på hyllan vill han stanna kvar i Hammarby i någon sorts roll.

- Ja, varför inte? Det är klart att jag gärna skulle jobba inom föreningen. Vi har fört diskussioner om det, sen får vi se exakt vad det blir. Det kan jag inte svara på nu. Jag är kontrakterad som spelare och sen får vi se vad det blir i framtiden. De diskussionerna kommer vi föra framöver.

- Jag har kommit nära den här klubben, den har en plats i mitt hjärta och det kommer vara så oavsett vad som händer i framtiden. Jag kommer vara en del av den här klubben i framtiden också, sen får vi se om jag kommer jobba i föreningen. Jag vet ju inte vilken roll jag kan få heller, det får vi se, säger Bakircioglu.

Publicerad 2017-10-23 kl 23:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons