Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Kennedys framtid oviss - i dialog med Bajen om samarbete: ”Ska träffas snart”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kennedy Bakircioglu, 38, laddar för ett nytt kapitel i livet.
Framtiden är oviss, men han för en dialog om en fortsättning i Hammarby.
- Vi ska träffas snart, säger Bajen-legendaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det har gått omkring två månader sedan Kennedy Bakircioglu tackades av som spelare i Hammarby. Nu går 38-åringen in i en ny fas i livet, men Bajen släpper han inte. När Hammarbys herrlag genomförde sitt första bollpass för året under måndagen fanns Bakircioglu på plats som åskådare.

- Jag är här för att titta på grabbarna och hälsa på dem. Jag har inte sett dem på en månad så jag kände att det var dags att komma ner och få säga hej och se hur alla mår. Det är roligt, säger han.

Tror du att du kommer fortsätta göra besök med jämna mellanrum?
- Ja, det tror jag. Jag kommer inte sluta titta på deras träningar, utan kommer säkert vara här. Det är roligt. De är mina kompisar och jag vill att det bara ska gå bra för alla.

Annons

Vad som händer framöver med Bakiricioglu är ovisst.

- Men jag kommer inte bara rulla fingrarna. Jag måste vara sysselsatt på något sätt.

Ska du fortsätta spela?
- Vi får se. Jag ska inte utesluta något. Jag avvaktar och ser lite vad som händer. 

Hur känner du kring spel i Assyriska?
- Om jag ska gå någonstans måste allt kännas rätt. Jag är 38 år nu och går jag till Assyriska kommer också folk förvänta sig att jag ska ta upp klubben (i seriesystemet) igen. Det är division 2, det är ganska tufft. Det var tillräckligt tufft att komma till superettan med Bajen, det var inte lätt att gå upp. Det fick ta något år för att vi skulle greja det.

Vill de gärna ha dig?
- Ja, det tror jag säkert. De är jättesugna. Det är min moderklubb och de känner att jag är en förebild med bra egenskaper för att styra laget till något bra.

Annons

- Kommer Kennedy, då förväntar sig alla att det blir uppgång direkt. Det finns inga garantier i fotbollen. Jag måste känna att det känns rätt och bra. Jag hoppas självklart att det går bra för Assyriska och jag kanske kan hjälpa till på något sätt, även om jag inte spelar. Vi får se. Jag har inte uteslutit något med fotbollen än.

Är du sugen på att fortsätta spela?
- Jag känner att det absolut är ett alternativ att hålla igång med fotbollen, på något sätt. Sen på vilken nivå, det kan jag inte svara på.

Hammarby har tidigare öppnat för ett fortsatt samarbete med Kennedy på något sätt, och det kan klubblegendaren själv också tänka sig.

- Vi ska snacka. Vi ska träffas snart och jag hoppas att vi kan prata mer detaljerat. Vi har haft en dialog och vi får se. Vi ska försöka hitta ett samarbete.

Vilken fråga brinner du för att ta dig an framöver? Vill du jobba som någon form av ledare, med sociala frågor eller vad tänker du dig?

Annons
- Svårt att säga. Jag måste hitta rätt där och det är svårt att säga något där. Jag ska tänka mig för och se vad som är rätt för Kennedy. Jag ska hitta något som känns rätt och kommer från hjärtat. Jag ska inte göra något för att någon annan pressar mig till något som inte går.

Hur tänker du kring en tränarroll?
- Det är inget som intresserar mig just nu. Då börjar jag på en ny karriär.

Inte heller som en tränare i bakgrunden, att ingå i en ledarstab?
- Det skulle absolut kunna vara något, men inte just nu. Jag har andra saker i mitt huvud. Men det kan komma i framtiden. 

Vad har du för intressen utanför fotbollen, är du till exempel intresserad av ekonomi och den biten?
- Jag tycker om att hålla på med business och göra affärer. Jag tycker om att vara framåt, investera rätt och så. När det kommer till det privata vill jag vara väldigt delaktig i det jag gör. Jag har en rådgivare men jag vill också känna att jag vill se vad som kan vara bra att göra. Jag vill vara aktiv. Många skickar sina pengar till en rådgivare och sen tänker de inte så mycket mer på det. Men jag vill mer än så.

Annons

Bakircioglu är taggad på en ny del av livet, men han är också medveten om att han kommer att ställas inför utmaningar om det blir så att han lägger skorna på hyllan.

- Det är ett helt nytt kapitel, något som jag inte är van vid. Man måste vara förberedd, det är viktigt. Annars kan man ju hamna i en depression. Som spelare får man uppmärksamhet och hej och hå, och sen helt plötsligt är det slut. Det kan bli jobbigt för vissa, men jag känner mig förberedd och att det faktiskt ska bli rätt skönt. Att inte behöva vara i centrum hela tiden, att få andas lite. Det kan vara bra för kroppen och själen också. 

Ett som är säkert är att Kennedy kommer att fortsätta följa Hammarby som supporter.

- Absolut, det är inget snack. Jag kommer alltid följa Bajen.

Du kommer gå på matcherna?
- Jaja, herregud. Jag har velat gå på matcher länge, för jag har aldrig kunnat göra det. Det är så jäkla häftigt.

Annons

Hur är du som supporter?
- Grejen är att jag ser så snäll ut men när jag lever mig in i en fotbollsmatch… det kan bli hetsigt.

- Jag kommer vara jättenervös. Jag blir det när jag är på läktaren och tittar på, säger Kennedy.

Publicerad 2019-01-07 kl 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto