POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

KFF-back ställs mot bästa vännen - och sina gamla lagkamrater: "Vet vad de går för"

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF möter IK Brage i det allsvenska kvalet.
Då ställs Henrik Löfkvist mot flera av sina tidigare lagkamrater från tiden i Dalkurd.
- Jag vet vad det går för, säger KFF-backen till Fotbollkanalen.

Kalmar FF slutade på fjortonde plats i allsvenskan, vilket innebär att laget nu ska kvala för att hålla sig kvar i Sveriges högsta serie. I kvalet möter Smålandslaget IK Brage och det blir matcher med en extra krydda för KFF-backen Henrik Löfkvist. Mittbacken tillhörde Dalkurd under tre säsonger och flera av dem han spelade med där representerar numera Brage.

- Det är ju gamla lagkamrater som spelar där och jag vet vad de går för. Flera av de andra har jag också tidigare mött, säger Löfkvist till Fotbollskanalen.

Har du haft någon kontakt med dina gamla lagkamrater som du ska möta inför kvalet?
- Inte så där. Min bästa vän Alexander Ekblad spelar där, men det var väl bara lite snack efter matchen att vi skulle möta varandra och att det skulle bli kul att träffas igen. Det får vi ta mer i morgon (läs i dag) och snacka mer.

Löfkvist är inte nedslagen över att KFF inte klarade kontraktet utan kval. Han ser det som att laget fått ytterligare en möjlighet att fixa sin allsvenska existens.

- Tankarna är att vi har fått en andra chans att hålla oss kvar och visa att vi ska vara i allsvenskan och att det är där vi hör hemma. Vi vet att säsongen vi har bakom oss inte varit tillräckligt bra, men vi ska rädda upp det nu med de här två matcherna mot Brage.

Det är ingen bitterhet över att ni inte klarade kontraktet utan kval?
- Nej, det hade kunnat gå ännu värre om resultaten hade varit ännu mer emot oss. Resultaten som var och att klarade oss på 23 poäng och kan ta en kvalplats, det är anmärkningsvärt. Vi får se det som en andra chans och göra det bästa av det. Sedan ska vi klara oss kvar, inget snack om saken.

Löfkvist själv har erfarenhet av att spela viktiga matcher i botten av serier, bland annat från föregående säsong när Dalkurd hade kniven mot strupen och till slut åkte ur allsvenskan. Han ser det som nyttigt i den här situationen.

- Sådana matcher har jag haft tidigare i karriären också, även när jag spelade i Gute där vi låg i botten. Sedan är det ingen jätterolig erfarenhet att ha direkt, men det är någonting man kan bidra med till lagkamraterna i ett sådant här läge.

Matchen mellan Kalmar FF och IK Brage sänds på Sportkanalen och kan streamas på cmore.se. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-11-06 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå