KFF körde över Öster i Smålandsderbyt – vann stort med 5-0

Årets första match blev också årets första Smålandsderby för Kalmar FF och Öster.
Hur det gick? Allsvenska KFF vann med hela 5-0.

Gasten IP i Kalmar bjöd på ett soligt och laddat Smålandsderby under söndagen när Kalmar FF tog emot Öster. Matchen var dessutom den första för båda lagen det här året. I fjol höll KFF sig kvar i allsvenskan efter kvalspel mot Brage – precis som Öster gjorde, fast i superettan då, när de behöll sin plats efter seger i kvalet mot Landskrona.

Slaget om Småland blev inte mycket till slag den här söndagen då KFF vann stort på hemmaplan. Geir André Herrem gjorde det enda målet i den första halvleken, men i den andra levererade kalmariterna en målexplosion. Edvin Crona gjorde både 2-0 och 3-0 innan Isak Jansson stänkte dit fyran med tio minuter kvar att spela. Strax innan full tid satte sedan Alexander Ahl-Holmström spiken i kistan när han skickade in slutresultatet 5-0.

En smakstart för Nanne Bergstrand sedan återkomsten till Kalmar FF.

Publicerad 2020-02-02 kl 15:30