Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

KFF-målvaktens kontrakt går ut: "Håller inga dörrar stängda"

Allsvenskan

Ole Söderberg är tillbaka efter långtidsskada.
Efter säsongen går KFF-målvaktens kontrakt ut. 
- Jag håller inga dörrar stängda, säger han till Fotbollskanalen. 

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan Kalmar och Sundsvall i spelaren ovan.

Kalmars målvakt Ole Söderberg, 28, var under 2016 förstemålvakt i Smålandsklubben och inledde även förra säsongen i startelvan före han fick skadeproblem i både lår och ljumske och till slut missade resten av säsongen efter en meniskskada.

Efter flera bakslag, så var målvakten först i augusti redo för spel igen, men då petad till förmån för Lucas Hägg-Johansson, som numera är förstemålvakt.

- Det har varit en tuff period, den tuffaste som jag upplevt i min karriär. Det är tufft när det kommer bakslag. Jag hade en tid för när jag skulle komma tillbaka, men sedan fick jag bakslag genom mestadels bristningar. Det gick helt enkelt snett i musklerna, men det är i varje fall över nu och nu känner jag mig mer stabil, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Jag känner mig i fysisk form, även om spelformen går att diskutera. Jag har ju inte spelat några A-lagsmatcher, men jag har lite rutin, så det ska inte ta så lång tid att komma tillbaka i form igen. Jag tycker även att formen känns bra, så det är inga konstigheter. 

Däremot är det osäkert om han får komma till spel i de fem återstående matcherna av säsongen i allsvenskan. 

- Det har varit en lång period ifrån spel, samtidigt som konkurrens inte är något nytt för mig. Det har jag haft i hela min karriär. Jag vet vad som gäller och det är bara att prestera om jag får chansen. Jag känner mig väldigt trygg i mig själv och med min kapacitet. Det är även skönt att vara lite äldre, det hade varit en annan femma om jag var 20 år gammal. 

- Jag tror självklart att jag kan få spela (innan säsongen är över). Det hade varit konstigt annars. Om jag tror på mig själv, så tror jag på att chansen kommer. Det känns inte alls omöjligt, så jag får hålla i formen nu, fortsätter han. 

ANNONS

Söderberg har även ett utgående kontrakt med Kalmar. Han är både öppen för att stanna och lämna föreningen. 

- Jag går in i det här med öppna armar. Jag ser det med charm, att jag inte vet vad som händer. Jag håller inga dörrar stängda och ser det i stället som spännande. Jag överanalyserar inte det, då jag gillar staden och föreningen. Jag har inget emot Kalmar alls. Jag tar det med öppna armar och ser på det med charm.

Söderberg blev under 2008 ungdomsproffs i Newcastle och var utlånad i ett par sejourer före han vände tillbaka till Skandinavien för spel i Molde. Därefter lämnade han Norge under 2014 för spel med Kalmar i allsvenskan. 

Publicerad 2018-10-17 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto