Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KFF-ungdomsspelare överfallna av tyska supportrar: "Fyra spelare fick örfilar"

Allsvenskan

Två av Kalmar FF:s ungdomslag är på träningsläger i Tyskland. 
Inför mötet mellan Hansa Rostock och Darmstadt blev spelare överfallna. 
- Det var fyra av våra spelare som fick örfilar, men ingen blev skadad allvarligt, säger KFF:s akademichef Lucas Nilsson till Fotbollskanalen. 

2:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkter från Kalmar-Trelleborg i spelaren.

Hansa Rostock, med tidigare Kalmar FF-spelarna Svante Ingelsson och Nils Fröling i laget, föll i lördags mot Darmstadt med 0-1 på hemmaplan i 2. Bundesliga i Tyskland. På plats för att se matchen var två av Kalmar FF:s ungdomslag (P16 och P17), som hade blivit inbjudna av Hansa Rostock, och är på träningsläger i Tyskland. 

Den tyska klubben går nu ut, på sin hemsida, med att några av ungdomsspelarna från KFF blev "fysiskt överfallna" av Hansa-supportrar vid en lågprisbutik nära arenan, Ostseestadion, inför matchen. Hansa Rostock tar kraftigt avstånd från händelsen. 

"På inbjudan av FC Hansa Rostock var två svenska ungdomslag från Kalmar FF i vår Hansastad i helgen. Inför A-lagsmatchen blev några av dessa svenska ungdomsspelare fysiskt överfallna i en lågprisbutik nära stadion. Även om vi är medvetna om att det var en liten grupp på ett tiotal Hansa-fans och därför ensamma gärningsmän, var det i slutändan människor som bar våra färger och inte gjorde dem någon ära", skriver Hansa Rostock på sin hemsida.

Annons

"För att uttrycka det väldigt tydligt: ​​Gränser överskrids med sådana asociala och helt meningslösa handlingar och som klubb kan man bara skämmas för ett sådant beteende. Vi vill återigen be om ursäkt till våra gäster från Sverige och betona att den här aktionen inte representerar vår gästfrihet", skriver klubben vidare. 

KFF:s akademichef Lucas Nilsson, som är på plats i Tyskland, berättar vidare för Fotbollskanalen att det var fyra ungdomsspelare som fick motta örfilar av två personer. 

Vi hade haft en förmiddagsträning och sedan käkat lunch och sedan gick några spelare till en affär, som ligger några hundra meter från hotellet, där vi bor precis bredvid deras arena. Då blev det i butiken först någon diskussion med två personer där inne, som inte förstod engelska och grabbarna kunde ingen tyska. Sedan följde de efter våra killar ut från affären och började jaga dem och slå efter dem. Våra killar uppförde sig föredömligt och ringde oss, då vi ledare var kvar på hotellet. Vi sprang dit rätt snabbt, och fick vara med och hindra de här två killarna, som var tydligt drogade. Det var lite otäck stämning. Sedan kom polisen rätt snabbt, så det lugnade sig, men några av våra spelare fick slag, säger Nilsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Det var fyra av våra spelare som fick örfilar, men ingen blev skadad allvarligt. Det var mer att de blev chockade, och de uppförde sig väldigt bra. Man är inte beredd på en sådan situation, då man inte kan förbereda sig för hur man ska hantera det, men de gjorde det bra, då de sprang åt olika håll, och de visste då vilka de skulle springa efter.

Var du med och sprang ner till affären?
- Ja, det var jag och en ledare till, som sprang ner till affären. Vi började prata med dem, men de var inte så kontaktbara. Man märkte att de var drogade, men vi fick stopp på dem. 

Efter händelsen hade KFF:s ledare ett möte med spelarna, och sedan gick de på matchen mellan Hansa Rostock och Darmstadt ihop. 

- De var lite chockade, så vi tog ett möte på hotellet och ställde in eftermiddagsträningen. Vi snackade och alla fick lyfta vad de hade varit med om. Sedan skickade vi ut ett meddelande till föräldrar kring vad som hade hänt, och sedan hade vi lite snack med polisen, som nog hade koll på vilka det här var. Jag fick även åka dit i går kväll och peka ut på bilder, och polisen hade stenkoll på de bilderna. Det kändes väldigt proffsigt skött av lokalpolisen. Det var skönt att de handlade så snabbt och grep dem. 

Annons

Vad har ni haft för kontakt med klubben om händelsen?
- Vi har haft lite kontakt via sms och så, och vi ska även träffa dem i eftermiddag för ett studiebesök. Vi ska träffa deras akademichef och lite sådär, säger Nilsson och fortsätter:

- Sådant här kan hända var som helst. Det finns stök överallt i större städer, det var mer otur att det skulle drabba våra killar. Jag tycker sammanfattningsvis att våra killar var väldigt duktiga i att hantera en svår situation, som de inte var förberedda på. De ställde sig inte och tjafsade med dem, då de avvek från platsen så snabbt som möjligt. Jag vill berömma våra killar. 

Kalmar FF:s P16- och P17-lag kommer i dagarna att spela mot Hansa Rostocks motsvarande akademilag i Tyskland. 

Publicerad 2023-02-20 kl 08:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto